DualSense και Xbox Series X|S controller υποστηρίζονται ήδη από το Steam!

Περίληψη: Για τους λάτρεις του χειριστηρίου -ακόμα κι όταν παίζουν σε PC- η νεότερη beta του Steam προσθέτει υποστήριξη για τα DualSense και Xbox Series X/S χειριστήρια!

Η υποστήριξη για console controllers στο PC δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού υπάρχει σαν δυνατότητα εδώ και χρόνια. Κάτι τέτοιο περιμέναμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρεται και με την κυκλοφορία των PlayStation 5 και Xbox Series X|S, καθώς και των αντίστοιχων χειριστηρίων τους. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι η υποστήριξη για το DualSense και το Xbox Series X|S controller να έρθει τόσο γρήγορα!

Πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει η next-gen, όμως, η υποστήριξη για τα νέα χειριστήρια στο PC είναι ήδη διαθέσιμη. Η πρώτη υπηρεσία, στην οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DualSense ή το νέο Xbox Series X|S controller, για να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια, είναι το Steam. Στη νεότερη beta έκδοση του Steam Client προστέθηκε η υποστήριξη και για τα δύο νέα χειριστήρια.

Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα για το DualSense. Το PS5 controller έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια για την εμπειρία που προσφέρει μέσω χαρακτηριστικών, όπως το πολύ ρεαλιστικό haptic feedback και τα adaptive triggers. Παρόλα αυτά, η υποστήριξη του DualSense στο PC, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το Steam, είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του δεν υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή, οπότε το χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την πραγματοποίηση των τυπικών ενεργειών που προσφέρουν τα πλήκτρα.

Σύμφωνα με τη Valve, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δουλέψουν ποτέ αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι πληροφορίες της έκδοσης του Steam Client αναφέρουν ότι τα «προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως rumble, trackpad και γυροσκόπιο δεν υποστηρίζονται ακόμα». Αυτό αφήνει να εννοηθεί πως η Valve εργάζεται επάνω στην πλήρη υποστήριξη του DualSense στο Steam.

Για την ώρα, ο μόνος τρόπος να απολαύσεις ολοκληρωμένη τη νέα εμπειρία gaming που σου προσφέρει το DualSense είναι μέσω του PlayStation 5!