Mini Guide / Twitch streaming από τα PS5 και Xbox Series X|S

Περίληψη: Ξεκίνα να stream-άρεις στο Twitch και θα παίζεις τα αγαπημένα σου video games με κοινό! Αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις σε PS5 και Xbox Series X|S!

Το νέο σου PlayStation 5 ή Xbox Series X|S πήρε επιτέλους τη θέση του δίπλα στην τηλεόρασή σου. Είσαι έτοιμος να «λιώσεις» στο gaming νέας γενιάς και να απολαύσεις παιχνίδια σε ανώτερη ποιότητα; Μήπως θες να μοιραστείς τη gaming εμπειρία σου με τον υπόλοιπο κόσμο και να γίνεις ο επόμενος μεγάλος star του Twitch; Αν άρχισες να το σκέφτεσαι, τότε διάβασε παρακάτω για να δεις πως μπορείς να stream-άρεις στο Twitch μέσω της νέας σου κονσόλας.

PlayStation 5


Το streaming στο Twitch μέσω της νέας κονσόλας της Sony δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Το PS5 διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία Twitch άρα δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις τίποτα, για να αρχίσεις να stream-άρεις.

Για να ξεκινήσεις, λοιπόν, λάνσαρε το παιχνίδι που θες να μεταδώσεις στο Twitch και πίεσε το πλήκτρο Create του DualSense! Από το μενού διάλεξε την επιλογή Broadcast και έπειτα Twitch. Σε αυτό το σημείο θα σου ζητηθεί να συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Twitch. Αφού τα κάνεις όλα αυτά, δώσε έναν τίτλο στο stream σου και πάτα την επιλογή Go Live. Από αυτή τη στιγμή και μετά το παιχνίδι σου μεταδίδεται ζωντανά στο Twitch.

Αν θες να τροποποιήσεις τις ρυθμίσεις του stream σου, δίπλα από την επιλογή Go Live υπάρχει μια επιλογή που επισημαίνεται με 3 τελείες. Εκεί μπορείς να διαλέξεις την ποιότητα του βίντεο, να ενεργοποιήσεις ή απενεργοποιήσεις τη φωνή και να μετακινήσεις το overlay του Twitch όπου σε βολεύει. Αν έκανες όλα τα παραπάνω βήματα όπως είπαμε, θα δεις επίσης ότι, εκτός από το Twitch, το PS5 διαθέτει ενσωματωμένη και τη δυνατότητα για streaming στο YouTube. Η διαδικασία για να stream-άρεις στην πλατφόρμα της Google είναι παρόμοια απλώς αντί για Twitch επιλέγεις YouTube.

Xbox Series X|S


Σε αντίθεση με τα νέα PlayStation, τα Xbox Series X|S δεν διαθέτουν προεγκατεστημένες υπηρεσίες streaming. Για ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού σου θα χρειαστεί να κατεβάσεις την εφαρμογή του Twitch στην κονσόλα σου από το app store των νέων Xbox. Αφού το κάνεις αυτό, ξεκίνα την εφαρμογή και κάνε login με τον Twitch λογαριασμό σου!

Τώρα είσαι έτοιμος να stream-άρεις. Απλά πάτα στην επιλογή Start Streaming, διάλεξε το παιχνίδι που θες να μεταδόσεις και το streaming ξεκινά. Για να μη βασίζεσαι στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όμως, πριν πατήσεις Start Streaming, επίλεξε την καρτέλα Broadcast στην εφαρμογή του Twitch. Εκεί μπορείς να δώσεις όνομα στα stream σου, να ρυθμίσεις την ποιότητα του βίντεο κ.ά. Για να σταματήσεις στο stream απλά επιστρέφεις στην εφαρμογή του Twitch και πατάς Stop Stream.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα μπορείς να ξεκινήσεις το streaming στο Twitch μέσω της next-gen κονσόλας σου!