PS5 / 10 tips & tricks για maximum εμπειρία gaming!

Περίληψη: Έχεις στα χέρια σου το πολυπόθητο PS5; Σου έχουμε τα καλύτερα tips & tricks, για να τα βιώσεις την απόλυτη gaming εμπειρία!

Αν είσαι από τους τυχερούς, που έχουν στα χέρια τους το ολοκαίνουριο PS5 της Sony, πρέπει να μάθεις τα βασικά κόλπα για να μη φανείς... νουμπάς! Συνέχισε το διάβασμα με προσοχή:

Όχι στα spoilers

Άνοιξε τα Settings (από το γρανάζι πάνω δεξιά), μπες στο “Saved Data and Game/App Settings” και τσέκαρε το “Spoiler Warnings”. Με αυτό τον τρόπο, το PS5 θα σε προστατεύσει από πιθανά spoilers αν, για παράδειγμα, κάποιος σου στείλει screenshot από κάποιο σημείο παιχνιδιού, στο οποίο δεν έχεις φτάσει!

Οικονομία στη μπαταρία του DualSense

Τα χειριστήρια του PS5 λειτουργούν με μπαταρία (duh) αλλά δεν σβήνουν ποτέ. Αυτό, όμως, αλλάζει! Μπες στα Settings, πήγαινε στο System, μετά στο Power Saving και άλλαξε τη ρύθμιση “Set Time Until Controllers Turn Off”. Οι επιλογές σου είναι 10, 30 και 60 λεπτά.

Όχι στις ειδοποιήσεις

Δε σου έφταναν στο κινητό, τώρα θα τις έχεις και στο PS5; Μπες στα Settings, έπειτα Notifications και μπορείς να διαλέξεις ποιες ειδοποιήσεις θα επιτρέπεις να εμφανίζονται και ποιες όχι.

Όχι στους… παπαράτσι!

Το PS5 έχει τη... συνήθεια να βγάζει βιντεάκια αυτομάτως, όποτε κερδίζεις κάποιο «τρόπαιο» σε κάποιο παιχνίδι. Αν δεν θέλεις αποδεικτικά στοιχεία, μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία. Πήγαινε στα Settings, έπειτα Captures and Broadcasts και από εκεί στο Trophies, είτε για να το απενεργοποιήσεις εντελώς είτε για να μειώσεις τη διάρκεια των βίντεο.

Όχι στο μικρόφωνο του DualSense

Μπορεί να είναι βολικό αλλά, όταν χρησιμοποιείς το μικρόφωνο του χειριστηρίου, η ένταση της δόνησης και του trigger αυτομάτως πηγαίνουν στο Weak. Αν έχεις headset με μικρόφωνο, όμως, λειτουργούν στο Strong, οπότε έχεις καλύτερη εμπειρία στο gameplay.

Κρύψου!

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάτι που, στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Αν θες να δεις (και να ρυθμίσεις) τα δεδομένα που σ λνεις στη Sony αλλά και το αν το προφίλ σου θα εμφανίζεται σε αναζητήσεις, πήγαινε στα Settings, έπειτα στο Users and Accounts και από εκεί στο Privacy, για να βρεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

PS5 και App

Το app της Sony για το PlayStation έχει ανανεωθεί και πλέον έχει αρκετές νέες λειτουργίες – αλλά και νέα σχεδίαση. Από το app μπορείς να μπεις στο PS Store, να κατεβάσεις παιχνίδια αλλά ακόμη και να τα «τρέξεις».

Ναι στο PS4!

Σε επίπεδο hardware το PS5 είναι απολύτως συμβατό με το PS4 και μπορείς να μεταφέρεις παιχνίδια από το 4 στο 5. Ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω εξωτερικού δίσκου. Αν απλά μεταφέρεις τον εξωτερικό σου δίσκο από το PS4 στο PS5, η καινούρια σου κονσόλα θα τα αναγνωρίσει και θα μπορείς να τα τρέξεις χωρίς να τα μεταφέρεις στον εσωτερικό δίσκο.

Ναι στα στατιστικά

Η Sony έχει βάλει και λειτουργία στατιστικών στο PS5 και πλέον μπορείς να δεις πόση ώρα έχεις παίξει το κάθε παιχνίδι, πόσο έχεις προχωρήσει και τι έχεις κερδίσει στο καθένα. Απλά πήγαινε στο προφίλ σου, πάτα Profile έπειτα Games και θα τα δεις όλα!

Ναι στην καθαριότητα

Τα πλαϊνά του PS5 αφαιρούνται. Εκτός του “customization”, δηλαδή του να αλλάξεις πλαϊνά για να δώσεις στο PS5 τη δική σου πινελιά, από κάτω θα βρεις και τις τρύπες που η Sony αποκαλεί “dust catcher holes”. Εκεί συσσωρεύεται η σκόνη που «ρουφάει» το PS5 μαζί με τον αέρα για την ψύξη. Μπορείς απλά να βάλεις ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις τις τρύπες αυτές και να βοηθήσεις την κονσόλα σου να ψύχεται καλύτερα.

Αυτά για την ώρα... τυχεράκια! Άντε και καλό gaming!