Ποια περιφερειακά του PS4 θα είναι συμβατά με το PS5;

Περίληψη: H Sony πήρε επίσημα θέση για το θέμα των περιφερειακών του PS4 και το ποια θα είναι συμβατά με το PS5. Τι θα ισχύει για ακουστικά, χειριστήρια, flight sticks και VR; Κρατήστε σημειώσεις!

H Sony πήρε επίσημα θέση για το θέμα των περιφερειακών του PS4 και το ποια θα είναι συμβατά με το PS5. Όπως σημειώνει σε νέο blog post της η εταιρεία, τα περιφερειακά ειδικών κατηγοριών, όπως οι τιμονιέρες και τα flight sticks, με επίσημη άδεια της Sony θα λειτουργούν στα PS5 games και σε όλα τα παιχνίδια του PS4 που θα παίζουν στο PS5.

Σε ό,τι αφορά τα ακουστικά, τα Platinum και Gold Wireless Headsets και όλα τα σετ τρίτων κατασκευαστών, που χρησιμοποιούν USB port ή audio jack για την επικοινωνία με το σύστημα, θα λειτουργούν αν και το headset companion δεν θα είναι συμβατό με το PS5.

Για τα του DualShock 4, το χειριστήριο δεν θα υποστηρίζει τα PS5 games αλλά μόνο τα υποστηριζόμενα PS4 games. Το ίδιο θα ισχύει και για όλα τα third party controllers με επίσημη άδεια της Sony. Από την άλλη τα PS Move Motion Controllers και το PlayStation VR Aim Controller θα λειτουργούν με τα PS VR games του PS5. Αντίστοιχα η κάμερα του PS4 θα λειτουργεί με το PS5 και τα υποστηριζόμενα PS VR games, ωστόσο θα απαιτεί έναν έξτρα αντάπτορα, που θα προσφέρεται δωρεάν (το πώς θα μοιραστεί θα το μάθουμε αργότερα).

Η Sony τονίζει, πάντως, ότι δεν θα υποστηρίζονται όλα τα επίσημα περιφερειακά και πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι καταναλωτές να ενημερώνονται από τον κατασκευαστή και τα παρεχόμενα εγχειρίδια οδηγιών.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!