Πρώτες πληροφορίες για PS5 VR, GT7, νέα PS games & State of Play!

Περίληψη: Τι ξέρουμε ως τώρα για το VR headset του PS5; Πότε αναμένουμε τα πιο δυνατά παιχνίδια, όπως Days Gone και Gran Turismo 7; Τι ισχύει για τη διαθεσιμότητα του PS5;

Μια συνέντευξη του επικεφαλής του PlayStation άναψε «φωτιές» στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα ειδησεογραφικά sites, αφού αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για τα πλάνα της Sony. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

PS VR PS5
Είναι γνωστό πως το PS VR είναι ένα κερδισμένο στοίχημα για το PlayStation και έτσι η Sony θα προχωρήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή του με μια νέα έκδοση για το PS5. Το νέο VR headset θα συνδέεται με το PS5 με μόλις ένα καλώδιο, θα είναι πιο απλό στη χρήση και θα προσφέρει καλύτερη ανάλυση, καλύτερο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας και θα έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο. Μάλιστα θα φέρει και ένα νέο VR Controller, που θα αξιοποιεί και μερικές από τις νέες τεχνολογίες του DualSense.

Gran Turismo 7
Το νέο μέρος της δημοφιλούς σειράς racing δεν θα κυκλοφορήσει το 2021 τελικά αλλά πάει για το 2022. Ο Jim Ryan σημείωσε πως η πανδημία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην Polyphony Digital και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί το release για λίγο αργότερα.

Days Gone και άλλα PS Games στο PC
Μετά το Horizon: Zero Dawn η Sony θα συνεχίζει να προσφέρει γνωστά PlayStation games της και στους κατόχους PC (με μια σχετική καθυστέρηση). Ο επικεφαλής του PlayStation δήλωσε πως το επόμενο παιχνίδι των PlayStation Studios για υπολογιστές θα είναι το Days Gone και ότι θα κυκλοφορήσει την προσεχή άνοιξη.

Διαθεσιμότητα PS5
Στο μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας του PS5 ο Jim Ryan απάντησε και τόνισε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί στο δεύτερο μισό του 2021, όταν και η γραμμή παραγωγής θα είναι σε σημείο να προσφέρει στα καταστήματα περισσότερες κονσόλες απ’ όσες ζητούν οι καταναλωτές.

State of Play
Τέλος, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης και όλες τις ανακοινώσεις, η Sony αποκάλυψε το νέο State of Play διάρκειας μισής ώρας, που θα έρθει τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα μας δώσει ενημερώσεις για κυκλοφορίες και νέα trailers τίτλων PS4 και PS5!