PS5 DualSense / Γνωρίστε το controller που ανεβάζει επίπεδο στο gaming!

Περίληψη: PS5 DualSense: τρία πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του controller αναμένεται να ανεβάσουν το επίπεδο του gaming στο PS5. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Η ώρα της κυκλοφορίας του PS5 πλησιάζει και το DualSense είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της νέας κονσόλας της Sony. Ας πάμε να δούμε τι το κάνει τόσο ξεχωριστό. Πρώτα, ας δούμε ένα πρώτο unboxing video που έχει γίνει από συνεργάτες της Sony στο εξωτερικό:

Video Duration
11:11


Τρία πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που αναμένεται να ανεβάσουν το επίπεδο του gaming στο PS5. To ένα είναι τα adaptive triggers. Σύμφωνα με τη Sony, οι δημιουργοί θα μπορούν να ορίζουν τα επίπεδα πίεσης και αντίδρασης στις σκανδάλες του νέου controller, δίνοντας έτσι άλλη μια γεύση ρεαλισμού. Φανταστείτε να πατάτε ένα ελατήριο και να καταλαβαίνετε ακριβώς με το δάχτυλό σας την αντίσταση.

Φανταστείτε να παίζετε Call of Duty, να μπλοκάρει το όπλο και το DualSense για να βοηθήσει στο να κατανοήσετε καλύτερα τι έχει γίνει να σας μπλοκάρει το πάτημα του πλήκτρου. Δείτε πως το καταφέρνει αυτό μέσα από το παρακάτω image! 

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το haptic feedback, ο τρόπος δηλαδή που θα αντιδρά το χειριστήριο σε μηχανισμό δόνησης. Πλέον πάμε σε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως next-gen μηχανισμός με το παιχνίδι να μεταφέρεται όσο καλύτερα γίνεται στο controller. Σκεφτείτε πως στο Astro’s Playroom (που είναι προ-εγκατεστημένο) για παράδειγμα, καταλαβαίνετε από την ανάδραση αν πατάτε σε άμμο, σύννεφο ή και σίδερο!

Το τρίτο είναι το ηχείο του, που δείχνει να δουλεύει εκπληκτικά και να συνεργάζεται με τη δράση άριστα. Έτσι αν π.χ. περνάτε δίπλα από έναν εχθρό και βλέπετε τον ήχο του να εξαφανίζεται από την οθόνη, όταν θα σας πλησιάζει, ο ήχος θα μεταφέρεται στο χειριστήριο για να καταλάβετε ότι είναι πιο κοντά σας. Δείτε λίγες πληροφορίες για τα του ήχου στο DualSense μέσα από το παρακάτω video!

Video Duration
6:28


Αν τώρα θέλετε να ανακαλύψετε το πώς είναι στο εσωτερικό του το νέο controller, δείτε το σχετικό teardown video:

Video Duration
12:24