Valve / Έρχεται φορητό gaming PC στη λογική του Nintendo Switch!

Περίληψη: Φαίνεται ότι η γνωστή εταιρεία εργάζεται στο project SteamPal, ένα φορητό υπολογιστή με λειτουργικό Linux, που θα μπορεί να «τρέχει» μια επιλεγμένη λίστα παιχνιδιών της πλατφόρμας της!

Η Valve παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο gaming με την πλατφόρμα Steam και φαίνεται ότι θέλει να μπει στον χώρο του φορητού gaming στο PC. Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδων του εξωτερικού, η γνωστή εταιρεία εργάζεται στο project SteamPal, ένα φορητό υπολογιστή με λειτουργικό Linux, που θα μπορεί να «τρέχει» μια επιλεγμένη λίστα παιχνιδιών της πλατφόρμας της.

Κάτι τέτοιο έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την πρόσφατη έκδοση του Steam Client, που ανέφερε τόσο το SteamPal, όσο και μια σειρά από παιχνίδια που είναι optimized γι' αυτό.

Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες, όπως ότι δεν θα έχει αποσπώμενα controllers, ότι θα έχει joysticks και πλήκτρα εντολών, όπως το Nintendo Switch, αλλά και πως θα φέρει μια επιφάνεια αφής σαν αυτή του Steam Controller.

Video Duration
4:53


Μάλιστα στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να συνδέεται μέσω καλωδίου USB Type-C σε εξωτερικές οθόνες και monitors. Για τα του system on chip, τέλος, εκτιμάται πως θα χρησιμοποιηθεί μια λύση της AMD ή της Intel.

Stay tuned για όλα τα νεότερα!