Valve / PC gaming εν κινήσει με το φορητό σύστημα Steam Deck!

Περίληψη: Το νέο φορητό PC θα μπορεί να παίξει όλα τα σύγχρονα games με πολύ καλές επιδόσεις ενώ στη λογική του θυμίζει Nintendo Switch!

Η Valve επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται εδώ και εβδομάδες, ότι θα ασχοληθεί με το gaming εν κινήσει, αφού ανακοίνωσε το Steam Deck. Το νέο αυτό φορητό PC θα μπορεί να παίξει όλα τα σύγχρονα games με πολύ καλές επιδόσεις ενώ στη λογική του θυμίζει Nintendo Switch, με μια οθόνη στο κέντρο και ειδικά πλήκτρα εντολών και μοχλούς δεξιά κι αριστερά της.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε ένα σύστημα επεξεργαστή της AMD και η Valve σημειώνει ότι ο παίκτης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη των τίτλων του από το Steam αλλά και να κάνει εγκατάσταση οτιδήποτε άλλο θέλει με απλή διαδικασία. Η τιμή του Steam Deck θα ξεκινάει από τα 419 ευρώ και θα προσφέρει 64GB αποθηκευτικού χώρου, που θα μπορεί να επεκταθεί με κάρτες μνήμης.

Θα κυκλοφορήσουν συνολικά 3 μοντέλα με διαφορετικό αποθηκευτικό χώρο, οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και η διάθεση των πρώτων μοντέλων θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο. Από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η οθόνη αφής 7 ιντσών με ανάλυση 1280x800, τα HD Haptics, τα 16GB LPDDR5 RAM, η θύρα USB-C για σύνδεση ακουστικών και το βάρος των 669 γραμμαρίων.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!