Xbox Series X: Αποκαλύφθηκαν τα τελικά specs και το νέο χειριστήριο!

Περίληψη: Τι ξεχωρίσαμε πέρα από τα tech specs; Τις εξωτερικές κάρτες μνήμης, που θα συνδέονται στο πίσω μέρος της κονσόλας, αλλά και το νέο χειριστήριο, που φέρει κάποιες ξεχωριστές λειτουργίες!

Η Microsoft προχώρησε στην ανακοίνωση των τελικών τεχνικών χαρακτηριστικών του Xbox Series X, της νέας και πανίσχυρης κονσόλας της που θα κυκλοφορήσει (αν δεν αλλάξουν πολύ τα δεδομένα λόγω κορονοϊού) στα τέλη του 2020. Η αποκάλυψη έγινε μέσω της στήλης τεχνικής ανάλυσης Digital Foundry και αυτά που ξεχώρισαν, πέραν των tech specs, είναι και οι εξωτερικές κάρτες μνήμης, που θα συνδέονται στο πίσω μέρος της κονσόλας, αλλά και το νέο χειριστήριο που φέρει κάποιες ξεχωριστές λειτουργίες.

Video Duration
28:12


Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας είναι τα εξής:

  • CPU: 8x Zen 2 Cores στα 3.86Ghz με SMT
  • GPU: 12TFLOP, 52 CUs στα 1.825GHz, Custom RDNA 2
  • Μνήμη: 16GB GDDR6
  • Μνήμη: 10GB στα 560GB/s, 6GB στα 336GB/s
  • Αποθηκευτικό μέσο: 1TB Custom NVMe SSD και επέκταση μέσω 1TB Expansion Cards και USB 3.2 HDD
  • Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive
  • Στόχος απόδοσης: 4K στα 60fps - έως 120fps

Οι εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης θα έχουν χωρητικότητα 1ΤΒ και θα συνδέονται στο πίσω μέρος, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.

Δείτε το πόσο μειωμένα loading times προσφέρει το Xbox Series X σε σχέση με το Xbox One X, μέσα από το παρακάτω video:

Video Duration
1:33


Σε ό,τι αφορά το quick resume, η Microsoft δημοσίευσε ένα νέο video, που δείχνει πώς μπορεί το σύστημα να επιστρέψει σε έως και 3 games που έχουν «τρέξει» μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στο παράδειγμα μάλιστα του Digital Foundry δοκιμάστηκαν 4 games: το Forza Motorsport 7 σε 4Κ60 Xbox One Mode, το State of Decay 2, το Hellblade και το The Cave του Xbox 360.

Video Duration
1:58


Ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως το Xbox Series X θα προσθέτει HDR στα backwards compatible games, με μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί machine learning και έναν αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνολογία HDR του Gears 5 και κάνει mapping διαφορετικά τμήματα του SDR σε HDR.

Σε ό,τι αφορά το χειριστήριο τώρα, έχουμε διαφορές σε διάφορα σημεία. Το D-Pad είναι ανασχεδιασμένο και σαφώς βελτιωμένο, με λιγότερο latency στην επικοινωνία με την κονσόλα, θύρα USB-C και δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού στιγμιοτύπων και videos σε φίλους.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!