Gaming guide / 9+1 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε το 2021!

Περίληψη: Σε όποια πλατφόρμα κι αν παίζεις, το 2021 φέρνει δυνατές gaming κυκλοφορίες. Από αυτές ξεχωρίσαμε 10. Εσύ για ποιο παιχνίδι ανυπομονείς;

Οι παρουσιάσεις gaming hardware κυριάρχησαν στα τέλη του 2020. PlayStation 5, Xbox Series X|S, νέοι επεξεργαστές από AMD και κάρτες γραφικών από AMD και Nvidia έφεραν νέα δεδομένα στο gaming. Μέσα στο 2021 αυτό που περιμένουμε πώς και πώς για να απολαύσουμε τον gaming εξοπλισμό μας είναι νέα games. Από τις εκατοντάδες κυκλοφορίες των επόμενων μηνών συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο τις 10 για τις οποίες είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι.

Far Cry 6

Το Far Cry 6 θα μας πάει στην Καραϊβική. Στο ειδυλλιακό νησί Yara ο δικτάτορας Antón Castillo έχει την εξουσία. Εσύ αναλαμβάνεις το ρόλο του Dani Rojas, ενός επαναστάτη που παλεύει να απελευθερώσει το νησί από το τυραννικό καθεστώς. Το νέο Far Cry θα κυκλοφορήσει σε όλες τις κονσόλες, τόσο της περασμένης γενιάς όσο και της τωρινής, σε PC και σε υπηρεσίες cloud gaming.

Resident Evil Village

Το sequel του resident Evil 7 έρχεται το Μάιο. Στις 7 Μάϊου 2021 κυκλοφορεί το Resident Evil Village για PS5, PS4, Xbox και PC. Σκοπός σου και σε αυτό το παιχνίδι είναι φυσικά η επιβίωση. Πρωταγωνιστής είναι ξανά ο Ethan Winters και τα γεγονότα που διαδραματίζονται συμβαίνουν μερικά χρόνια μετά από εκείνα του Resident Evil 7.

Gran Turismo 7

Η θρυλική σειρά racing παιχνιδιών επιστρέφει μέσα στο 2021. Το νέο παιχνίδι Gran Turismo θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS5 φέρνοντας νέα επίπεδα ρεαλισμού στους αγώνες αυτοκινήτων. Το Gran Turismo 7 θα υποστηρίζει 4K 60fps ποιότητα με HDR, καθώς επίσης και το επαναστατικό haptic feedback του DualSense.

Horizon Forbidden West

Ακόμα μία PlayStation αποκλειστικότητα για την οποία ανυπομονούμε είναι το Horizon Forbidden West. Το sequel του Horizon Zero Dawn συνεχίζει την ιστορία της Aloy, η οποία στο νέο παιχνίδι ταξιδεύει προς τη Δύση. Αποστολή της είναι να ανακαλύψει την πηγή μιας νέας θανατηφόρας ασθένειας.

Halo Infinite

Οι αποκλειστικότητες δεν είναι προνόμιο μόνο του PlayStation βέβαια. Για τις νέες κονσόλες της Microsoft, καθώς επίσης και για PC και Xbox One, το Halo Infinite είναι η κυκλοφορία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέσα στη χρονιά. Πρόκειται για το 6ο παιχνίδι στη κύρια ιστορία Halo και σύμφωνα με τη Microsoft αυτό θα είναι «η μεγαλύτερη περιπέτεια του Master Chief για τη διάσωση της ανθρωπότητας».

Hollow Knight: Silksong

Το πρώτο Hollow Knight κυκλοφόρησε το 2017 και θεωρείται ένα από τα κορυφαία 2D παιχνίδια δράσης των τελευταίων ετών. Μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσει το sequel, Hollow Knight: Silksong, το οποίο θα έχει εντελώς διαφορετικούς κόσμους και νέο πρωταγωνιστή. Στο επόμενο Hollow Knight θα παίζεις ως η Hornet, η οποία είχε έναν πολύ μικρό ρόλο στο πρώτο παιχνίδι.

God of War Ragnarök 

Μέσα στη χρονιά περιμένουμε και το επόμενο παιχνίδι God of War. Το όνομα Ragnarök δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί ούτε πολλές λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές. Η ποιότητα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς, όμως, είναι αρκετή για να δημιουργήσει hype γύρω από το επόμενο παιχνίδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS5.

Dying Light 2

Ακόμα ένα survival game μπαίνει στο top 10 μας. Αυτό είναι το Dying Light 2, η συνέχεια του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2019. Στο Dying Light 2 θα βρεθούμε 15 χρόνια στο μέλλον σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Η μηχανική του παιχνιδιού δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά και το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον που διαδραματίζεται η ιστορία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί...

Deathloop

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια σε game του 2021 φαίνεται πως θα έχει το Deathloop. Στο επερχόμενο παιχνίδι δράσης πρωταγωνιστεί ο Colt, ένας δολοφόνος που είναι κολλημένος σε time loop. Το Deathloop θα κυκλοφορήσει το Μάιο σε PS5 και PC.

Diablo IV

Για το τέλος έχουμε το νέο Diablo. Παρότι θέλουμε πάρα πολύ να παίξουμε το Diablo 4, ο λόγος που το έχουμε τελευταίο στη λίστα μας είναι γιατί δεν ξέρουμε σίγουρα πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Η Blizzard δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού αλλά υπάρχουν αρκετές προβλέψεις που το θέλουν να καταφθάνει φέτος. Όταν κυκλοφορήσει περιμένουμε πως θα είναι διαθέσιμο για PC, PlayStation και Xbox.

Εσύ για ποιο παιχνίδι ανυπομονείς περισσότερο μέσα στο 2021;