Cyberpunk 2077: Επίσημες πληροφορίες για system requirements και διάρκεια

Περίληψη: Μετά από δύο αναβολές, η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 είναι (σχεδόν) εδώ. Πάμε να δούμε όσα ξέρουμε ως τώρα σχετικά με τα specs που απαιτεί η PC έκδοση και τη διάρκεια του campaign!

Οι μεγαλύτερες gaming αφίξεις της χρονιάς είναι αναμφίβολα εκείνες του PlayStation 5 και του Xbox Series X. Αν ξεχάσουμε για λίγο το hardware, όμως, και επικεντρωθούμε στα games που έρχονται, εκεί έχουμε το Cyberpunk 2077 της CD Projekt Red να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναβλήθηκε δύο φορές στο παρελθόν αλλά τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου.

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει πρώτα στις κονσόλες τωρινής γενιάς, δηλαδή PlayStation 4Xbox One και PC. Η κυκλοφορία του στις next-gen κονσόλες θα γίνει το 2021, χωρίς να έχουμε ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για την έλευση του Cyberpunk 2077 σε PlayStation 5 και Xbox Series X/Series S. Καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά στο release του παιχνιδιού, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια.

Οι νεότερες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν έρχονται από την ίδια τη CD Projekt Red και αφορούν την διάρκεια του single-player campaign και τις απαιτήσεις συστήματος σε PC.

Σχετικά με το πρώτο κομμάτι, ο senior quest designer του παιχνιδιού Patrick K. Mills δήλωσε ότι η διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη του The Witcher 3. Αυτό αποφασίστηκε μέσα από τα δεδομένα που συνέλεξε η CDPR, τα οποία έδειξαν πως η πλειοψηφία των παικτών δεν τερμάτισε ποτέ το The Witcher 3. Έτσι η εταιρία αποφάσισε να κάνει πιο σύντομη την ιστορία στον νέο της τίτλο. Παρόλα αυτά ο Patrick Mills δήλωσε επίσης πως οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα στον κόσμο του παιχνιδιού, πέρα από την κύρια ιστορία και τις αποστολές.

Όσον αφορά την κυκλοφορία σε PC, η CDPR ανακοίνωσε τα minimum και recommended requirements, για να μπορεί να τρέξει ομαλά ένας υπολογιστής το παιχνίδι. Παρά τα εντυπωσιακά γραφικά και το μεγάλο χάρτη, οι απαιτήσεις συστήματος είναι αρκετά προσιτές για τους περισσότερους PC gamers.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι είναι Intel Core i5-3570K ή AMD FX-8310 επεξεργαστή, 8GB RAM και κάρτα γραφικών Nvidia GTX 780 3GB ή AMD Radeon RX 470. Το ποια ακριβώς ανάλυση ή ρυθμό ανανέωσης στοχεύουν αυτά τα specs δεν είναι γνωστό αλλά σίγουρα ένα PC με τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά θα σηκώνει το Cyberpunk 2077.