Το επόμενο God of War έρχεται το 2022 με μια έκπληξη!

Περίληψη: Μπορεί η κυκλοφορία του επόμενου God of War μεταφέρθηκε για το 2022 αλλά υπάρχουν και καλά νέα...

Ένας από τους πολυαναμενόμενους PS5 τίτλους για το 2021 ήταν το επόμενο God of War. Τελικά η κυκλοφορία του παιχνιδιού μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατο Q&A ο Hermen Hulst, Head of PlayStation Studios. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και το Santa Monica Studio με ανακοίνωσή του. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση δεν είχε μόνο δυσάρεστα νέα.

Μπορεί το επερχόμενο God of War να κυκλοφορήσει το 2022, αντί για το 2021, αλλά η κυκλοφορία του θα έρθει τόσο στο PS5 όσο και στο PS4. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι το παιχνίδι θα είναι exclusive της νεότερης κονσόλας της Sony. Τελικά, ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρει ακόμα η αναβάθμιση στο PS5, θα μπορείς να παίξεις το νέο God of War στο PS4 μόλις αυτό κυκλοφορήσει.

Ο βασικός λόγος πίσω από την απόφαση της καθυστέρησης είναι ότι το studio θέλει να διασφαλίσει πως θα προσφέρει στους παίκτες ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο όλοι θα θέλουν να παίξουν. Το studio προτιμά να κυκλοφορήσει ένα ποιοτικό παιχνίδι, αντί να κυκλοφορήσει κάτι που δεν είναι έτοιμο, αλλά θα είναι διαθέσιμο εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Στο ίδιο Q&A ο Hulst μίλησε επίσης για το “crunch”, που εφαρμόζεται σε πολλά studios, κάτι που θέλει να αποφύγει στα PlayStation Studios. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «σε αυτά τα πράγματα, κάπου πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. Αυτό δεν μπορεί να είναι η ποιότητα των τίτλων μας και σίγουρα δεν μπορεί να είναι η υγεία και η ευημερία της εκπληκτικής μας ομάδας».

Η δεύτερη μεγάλη κυκλοφορία των PlayStation Studios για το 2021 είναι το Horizon Forbidden West. Αυτό το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά την εορταστική περίοδο του έτους, άρα μάλλον τον Δεκέμβριο. Παρόλα αυτά ο Hermen Hulst δεν θέλησε να δώσει κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε για αυτό.