Το Fortnite για PS5 και Xbox Series X|S αποκτά 120fps mode!

Περίληψη: Πλέον το Fortnite υποστηρίζει τον ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης των next-gen κονσολών από Sony και Microsoft. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Η δύναμη του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών στα PlayStation 5 και Xbox Series X|S φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία του 120fps gaming στις κονσόλες. Για να απολαύσουν αυτό το γρήγορο gameplay οι παίκτες, όμως, πρέπει και οι developers να προσαρμόσουν τα παιχνίδια τους ανάλογα. Αυτό ακριβώς έκανε και η Epic για το δημοφιλέστερο παιχνίδι της, καθώς πρόσθεσε ένα νέο 120fps mode στις ρυθμίσεις γραφικών του Fortnite.

Για να επιτευχθεί αυτός ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης, η Epic έπρεπε να θέσει κάποιους περιορισμούς σε άλλα χαρακτηριστικά γραφικών. Αρχικά, ενεργοποιώντας το 120fps mode στα PlayStation 5 και Xbox Series X, η ανάλυση «κλειδώνει» σε 1440p και όχι 4K. Επίσης οι ρυθμίσεις γραφικών σε τομείς όπως shadows, post-processing και streaming distances ορίζονται σε χαμηλότερη ποιότητα.

Στο Xbox Series S παρατηρείται ανάλογη μείωση στις ρυθμίσεις γραφικών αλλά η βασικότερη διαφορά είναι στην ανάλυση. Το 120fps mode του Fortnite για την οικονομική next-gen κονσόλα της Microsoft βάζει την ανάλυση μόνιμα σε 1080p. Η διαφορά σε σχέση με την default ανάλυση 1200p δεν είναι μεγάλη, όμως, οπότε σίγουρα αξίζει να μείνεις σε 1080p για να απολαύσεις το πιο ομαλό παιχνίδι!

Η Epic ανακοίνωσε επίσης πως το 120fps mode για το Fortnite θα είναι διαθέσιμο μόνο σε κονσόλες που είναι συνδεδεμένες με τηλεοράσεις και οθόνες που προσφέρουν ανανέωση στα 120Hz. Αν η τηλεόραση ή η οθόνη σου τρέχει στα 60Hz, τότε δεν θα μπορείς να ενεργοποιήσεις το νέο mode.

Μαζί με τη νέα σου κονσόλα, λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις και την τηλεόρασή σου, για να έχεις την καλύτερη gaming εμπειρία με τα νέα PlayStation 5 και Xbox Series X|S;