Game Awards 2020: Πόσες υποψηφιότητες μετράει το The Last of Us Part II;

Περίληψη: Τα Game Awards 2020 ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους και το The Last of Us Part II έχει ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους!

Ο θεσμός των Game Awards έχει καθιερωθεί από το 2014 και κάθε Δεκέμβριο βραβεύει τα καλύτερα video games της χρονιάς. Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής  μεν αλλά δεν ακύρωσε εντελώς τη διοργάνωση. Για τα 2020 τα Game Awards θα ανακοινωθούν στις 10 Δεκεμβρίου μέσω διαδικτυακού event

Για την ανακοίνωση των νικητών θα χρειαστεί να περιμένουμε την εκδήλωση αλλά οι υποψηφιότητες μας δίνουν μια καλή εικόνα των παιχνιδιών που ξεχώρισαν μέσα στο 2020. Από τις 30 κατηγορίες το The Last of Us Part II βρίσκεται στις 10 από αυτές. Συγκεντρώνει έτσι το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων για φέτος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκονται το Hades με 8 υποψηφιότητες και το Ghost of Tsushima με 7.

Οι βραβεύσεις δεν αφορούν μόνο παιχνίδια βέβαια. Στη λίστα με τις 30 κατηγορίες συναντάμε και βραβεία όπως το «Content Creator of the Year» και το «Best Esports Athlete». Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που περιλαμβάνει και την κατηγορία «Innovation in Accessibility», η οποία θα βραβεύσει το παιχνίδι με τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας.

Video Duration
11:03


Στην πιο σημαντική κατηγορία, αυτή του «Game of the Year», οι υποψήφιοι είναι:

Η επιλογή των νικητών βασίζεται κατά κύριο λόγο σε κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν δημοσιογράφοι του χώρου. Οι ψήφοι της επιτροπής έχουν το 90% της «βαρύτητας» στην επιλογή. Το υπόλοιπο 10% προέρχεται από την ψηφοφορία του κοινού. Η μόνη κατηγορία στην οποία επιλέγει εξ ολοκλήρου το κοινό είναι το «Most Anticipated Game» και η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω Twitter.

Η ώρα της διεξαγωγής δεν είναι και η πιο... βολική για το ελληνικό κοινό, καθώς τα Game Awards 2020 θα ξεκινήσουν στις 11 Δεκεμβρίου και 02:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας). Για να μη ξενυχτάς, συντονίσου στο Public Blog το επόμενο πρωί, για να μάθεις τα video games που ξεχώρισαν μέσα στο 2020, όπως αυτά επιλέχθηκαν από τα Game Awards 2020!