The Last of Us: Part II / Hackers ευθύνονται (τελικά) για τις διαρροές!

Περίληψη: Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και αρκετά videos του game είδαν το φως της δημοσιότητας πιέζοντας τη Sony να επισπεύσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

H Sony ήρθε πριν από μέρες αντιμέτωπη με μια από τις πιο καταστροφικές διαρροές που έχει ζήσει στην ιστορία της στην αγορά. Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και αρκετά videos του The Last of Us: Part II είδαν το φως της δημοσιότητας και ανάγκασαν την ιαπωνική εταιρεία να επισπεύσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, που είναι η 19η Ιουνίου - δες περισσότερα εδώ!

Οι φήμες από εκείνη τη στιγμή έδιναν κι έπαιρναν σχετικά με την πηγή αυτής της διαρροής και αρκετοί θεώρησαν ως εξήγηση έναν συνεργάτη της Naughty Dog, που αντέδρασε σε κάποιο μέρος της οικονομικής του συμφωνίας με την εταιρεία.

Όπως φαίνεται, όμως, σε hackers θα πρέπει να αποδίδεται η διαρροή, καθώς εντόπισαν ένα ευάλωτο σημείο σε προηγούμενα games της εταιρείας και έτσι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες του επερχόμενου τίτλου. Ιστοσελίδες του εξωτερικού επιβεβαίωσαν μάλιστα πως ο τρόπος με τον οποίο δομούνται τα παιχνίδια της Naughty Dog είναι συγκεκριμένος, οπότε μια τέτοια εξήγηση έχει βάση.

Τα πρώτα στοιχεία μοιράστηκαν το Σάββατο το βράδυ μέσω του Twitter και ο χρήστης που έκανε το σχετικό post αποκάλυψε πως η διαδικασία hacking ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν μια ομάδα hackers εντόπισε μια μέθοδο πρόσβασης των Amazon servers για τα games της Naughty Dog, μέσω διαδικασίας που ίσχυε και για τα Uncharted 3 και The Last οf US.

Το υλικό που έχει διαρρεύσει προέρχεται από την έκδοση του παιχνιδιού που είχε ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου και ουδείς γνωρίζει ακόμη σε τι όγκο πληροφορίας έχουν φτάσει οι hackers.

Για όλα τα νεότερα stay tuned στο Public Blog και κάνε τώρα της προ-παραγγελία σου για το The Last of Us: Part ΙΙ από το το public.gr!