PS5 / Πώς θα «τρέχουν» τα games του PS4; H Sony εξηγεί!

Περίληψη: Στο PS5 θα παίζει το 99% των παιχνιδιών του PS4 - από κοντά και τα ψηφιακά games με μια απλούστατη διαδικασία, κατεβάζοντας την PS5-ready έκδοση του τίτλου.

Μετά από αρκετά μεγάλη αναμονή η Sony ξεκαθάρισε την κατάσταση με τα PS4 games και πως θα «τρέχουν» αυτά στο PS5.

Ας ξεκινήσουμε με το ότι στη νέα κονσόλα θα παίζει το 99% των παιχνιδιών του PS4 και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί πως δεν θα είναι συμβατά μόνο τα: Αfro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One (Versus Evil), DWVR (Mad Triangles) (PlayStation VR title), Hitman Go: Definitive Edition (Square Enix), Joe’s Diner (United Independent Entertainment), Just Deal With It! (Super Punk Creative), TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 (Nacon), Robinson: The Journey (Crytek) (PlayStation VR title), Shadow Complex Remastered (Epic Games), Shadwen (Frozenbyte) και We Sing (THQ Nordic).

Αν αγοράσετε το κανονικό PS5, τότε απλά εισάγετε το δίσκο του PS4 στην κονσόλα, κατεβαίνουν κάποια αρχεία που απαιτούνται και στη συνέχεια τρέχει το game. Απλά το δισκάκι θα πρέπει να παραμένει μέσα στην κονσόλα. Τα ψηφιακά games ακολουθούν ίδια διαδικασία, απλώς εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, πηγαίνετε στο library και κατεβάζετε την PS5-ready έκδοση του τίτλου.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και στο PS5 Digital Edition. Τα PS4 games που παίζετε μπορείτε να τα εγκαταστήσετε και σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, καθώς δεν απαιτούν τις υψηλές ταχύτητες των PS5 games. Κοντά στο λανσάρισμα η Sony θα εξηγήσει πώς θα μεταφέρονται τα saves και τα downloads είτε μέσω Wi-Fi είτε LAN καλωδίου ανάμεσα στις δύο κονσόλες σας. Για τα μέλη του PS Plus, τα saves θα μπορούν να μεταφερθούν και μέσω του cloud, αν έχει γίνει ο σχετικός συγχρονισμός.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα updates/upgrades και τις βελτιώσεις, κάθε developer θα μπορεί να τις προσφέρει είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή. Σίγουρα θα έχουμε πάντως ταχύτερους χρόνους φορτώματος σε όλα τα games. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του δημιουργού το τι καλύτερο θέλει να προσφέρει στους PS5 gamers.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα gaming news!