Στα χέρια της Microsoft η Bethesda και όλα τα studios της ZeniMax!

Περίληψη: Με τα νέα δεδομένα η Microsoft έχει πλέον 23 διαφορετικές first party ομάδες να ετοιμάζουν games για τις κονσόλες και τις πλατφόρμες της!

Εξαγορά... μεγατόνων έκανε η Microsoft ανακοινώνοντας πως αποκτά την ZeniMax και όλα τα studios της, όπως τη Bethesda. Συγκεκριμένα στα Xbox Game Studios ανήκουν με τα νέα δεδομένα (και το deal που έφτασε τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία) οι Bethesda Softworks, id Software, Arkane Studios, Machine Games, Tango Gameworks αλλά και όλες οι σειρές τους, όπως τα DOOM, Quake, The Evil Within, The Elder Scrolls, Fallout, Dishonored, Prey και άλλα.

Ο Phil Spencer σημείωσε ότι η εταιρεία θα παραμείνει και θα λειτουργεί ως έχει και αυτό ισχύει και για τους 2.300 υπαλλήλους της. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η αγορά και αν η Microsoft θα αποκτήσει κάποιο πλεονέκτημα έναντι του PlayStation, θα φανεί στο μέλλον. Προς το παρόν ο επικεφαλής του Xbox δεν αποκλείει τις κυκλοφορίες των games της Bethesda στις κονσόλες της Sony, ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά ότι πλέον έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, τόνισε, με δήλωσή του μετά τις ανακοινώσεις, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά τέτοιες ευκαιρίες και θα κάνει κι άλλες εξαγορές. Με αυτά τα δεδομένα, η Microsoft έχει πλέον 23 διαφορετικές first party ομάδες να ετοιμάζουν games για τις κονσόλες και τις πλατφόρμες της!

Όλα αυτά, ενώ έχουν ξεκινήσει οι προ-παραγγελίες των Xbox Series S και Xbox Series X. Κάντε σήμερα τη δική σας στο public.gr!