Super Mario 3D World + Bowser’s Fury / Η παιχνιδάρα της Nintendo είναι εδώ!

Περίληψη: Μια νέα περιπέτεια Mario, το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, έφτασε στο Switch και προσθέτει ένα ακόμα κεφάλαιο στην 40ετή ιστορία του αγαπημένου χαρακτήρα!

Εδώ και λίγες ώρες είναι επίσημα διαθέσιμο στο public.gr το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury για το Nintendo Switch! Το νέο παιχνίδι παίρνει σαν βάση τον τίτλο του Wii U αλλά προσθέτει σε αυτό ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι, προσφέροντας στην ουσία δύο παιχνίδια σε ένα. Ο νέος τίτλος δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου - ακόμα κι αν είχες παίξει το original Super Mario 3D World. Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις παίξει ούτε αυτό, σίγουρα θα έχεις εμπειρία από Mario Games, καθώς ο αγαπημένος υδραυλικός θα κλείσει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στο χώρο του gaming!

Ο εμβληματικός χαρακτήρας της Nintendo, που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές gamers, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 9 Ιουλίου 1981. Το παιχνίδι αυτό δεν έφερε το όνομά του όμως. Ο Mario, ή Jumpman όπως ήταν αρχικά γνωστός, ήταν ο πρωταγωνιστής του arcade παιχνιδιού Donkey Kong, στο οποίο έπρεπε να φτάσεις στην κορυφή κάθε επιπέδου ξεπερνώντας τα εμπόδια του Donkey Kong. Όταν κέρδιζες, έφτανες στην Pauline!

Ήδη κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θυμίζουν έντονα τον Mario που ξέρουμε. Το επίσημο ντεμπούτο του χαρακτήρα με το όνομα Mario έγινε στο κλασικό πλέον Super Mario Bros του 1985 για το NES. O Mario ήταν και πάλι ένας χαρακτήρας που χρησιμοποιούσε πολλά άλματα για να περάσει τα επίπεδα και στο τέλος έσωζε την πριγκίπισσα Peach. Στο ίδιο παιχνίδι γνωρίσαμε για πρώτη φορά και άλλους χαρακτήρες, που συναντάμε ακόμα και σήμερα, όπως ο Luigi και ο Bowser.

Το πρώτο 2D platformer ακολούθησαν μερικά ακόμα θρυλικά παιχνίδια, που διατήρησαν αυτή τη συνταγή, όπως τα Super Mario 2 και Super Mario 3. Καθένα έφερε και νέες μηχανικές παιχνιδιού και καινούργια power-ups, εμπλουτίζοντας το gameplay με νέες δυνατότητες. Η μετάβαση στη 3D εποχή έγινε για πρώτη φορά το 1996, με την κυκλοφορία του Super Mario 64 για το Nintendo 64. Το νεότερο παιχνίδι της κύρια σειράς τίτλων Mario, το Super Mario Odyssey, είναι κι αυτό 3D και εισήγαγε κι αυτό κάτι νέο, τον Cappy!

Στα σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας του στο χώρο του gaming ο Mario έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε έναν σωρό άλλες περιπέτειες - πέρα από τα «κύρια» παιχνίδια. Τα παιχνίδια Mario Kart συνδυάζουν ανταγωνιστικά racing στοιχεία με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, η σειρά Super Mario Galaxy ταξίδεψε τον Ιταλό υδραυλικό στο διάστημα ενώ στο Paper Mario ο Mario γίνεται Origami!

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Mario επέστρεψε στις κονσόλες της Nintendo με το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, το οποίο μπορείς ήδη να αποκτήσεις από το public.gr!