Xbox Series X|S FPS Boost: Καλύτερη απόδοση σε παλιότερα παιχνίδια!

Περίληψη: Το backwards compatibility των Xbox Series X|S γίνεται ακόμα καλύτερο χάρη στο FPS Boost! Ποια πεντάδα παιχνιδιών ωφελείται πρώτη;

Η συμβατότητα με παιχνίδια παλαιότερων γενιών (backward compatibility) είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των νέων Xbox Series X και Xbox Series S. Οι δύο νέες κονσόλες της Microsoft υποστηρίζουν παιχνίδια ακόμα και από το original Xbox. Η συμβατότητα αυτή προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στα παιχνίδια προηγούμενης γενιάς να εκμεταλλευτούν σύγχρονα features, όπως το Quick Resume, και οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης που προσφέρει ο SSD δίσκος των νέων Xbox.

Επιπλέον πολλά από τα backwards compatible παιχνίδια έρχονται σε enhanced έκδοση στα Xbox Series X|S, η οποία διαθέτει βελτιωμένα γραφικά και λειτουργίες όπως HDR. Τώρα ένα νέο feature των Xbox Series X|S θα βελτιώσει κι άλλο την εμπειρία παιχνιδιού παλιότερων τίτλων. Αυτό ονομάζεται FPS Boost και προσφέρει διπλασιασμό ή και τετραπλασιασμό της ρυθμού ανανέωσης της εικόνας. Τα backwards compatible παιχνίδια που θα υποστηρίζουν τα FPS Boost θα μπορούν να «τρέξουν» σε 60 ή και 120fps.

Η πρώτη φουρνιά παιχνιδιών που θα υποστηρίζει το FPS Boost περιλαμβάνει τα: Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4, UFC 4 και Watch Dogs 2. Οι πέντε αυτοί τίτλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις βελτιώσεις στην απόδοση που προσφέρει το FPS Boost από σήμερα κιόλας. Το New Super Lucky’s Tale μπορεί να προσφέρει μέχρι και 120fps gameplay ενώ το UFC 4 σχεδιάστηκε για να προσφέρει 60fps ακόμα και στο Xbox Series S.

Η πρώτη αυτή πεντάδα παιχνιδιών με υποστήριξη FPS Boost είναι μόνο η αρχή. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα περισσότεροι τίτλοι που θα υποστηρίζουν το feature ενώ από την άνοιξη στα νέα Xbox θα υπάρχει ξεχωριστή επιλογή FPS Boost και Auto HDR στα Compatibility Options κάθε παιχνιδιού.

Επιπλέον η Microsoft δεν περιορίζει το FPS Boost μόνο στους gamers που έχουν τα παιχνίδια στη συλλογή τους. Το νέο feature θα είναι διαθέσιμο και στα backwards compatible παιχνίδια τα οποία προσφέρονται μέσω του Xbox Game Pass!