Garmin Pay: Το smartwatch γίνεται το... πορτοφόλι σου!

Περίληψη: Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να κάνεις τις αγορές σου πληρώνοντας με το smartwatch...

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να κάνεις τις αγορές σου πληρώνοντας με το smartwatch σου - χωρίς καν τη χρήση τραπεζικής κάρτας; 

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ένα νέο, σύγχρονο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch, το Garmin Pay, που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς... φορώντας ένα «έξυπνο» ρολόι Garmin

Τα Garmin ρολόγια που υποστηρίζουν την υπηρεσία είναι το Vivoactive 3 Music σε μπλε και μαύρο χρώμα, το Forerunner 645 Music, το fenix 5X Plus σε μαύρο και ασημί-μαύρο χρώμα, καθώς και το fenix 5S Plus σε μαύρο-ασημί και σε ασημί-μαύρο. Βρες τα όλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr!

Πώς ακριβώς λειτουργεί η υπηρεσία; Πάμε να δούμε! 

Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή: ενεργοποιείς το Garmin Pay στην εφαρμογή Garmin Connect, στο Android ή iOS smartphone σου. Στη συνέχεια, με την επιλογή Create Your Wallet δημιουργείς έναν 4ψήφιο κωδικό, ο οποίος θα χρησιμοποιείται στο εξής σε όλες σου τις συναλλαγές.

Έπειτα κάνεις εγγραφή στην υπηρεσία της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Visa της Alpha Bank. Επιλέγεις τη Visa ως τύπο κάρτας, εισάγεις τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης και, τέλος, τον κωδικό ασφαλείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας - όπως ακριβώς και με τις περισσότερες πληρωμές!

Επιλέγεις «Submit» και ακολουθεί μήνυμα που ζητά να καλέσεις την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Alpha Bank, για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία στο smartwatch σου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στην οθόνη του smartwatch! Η υπηρεσία Garmin Pay γίνεται δεκτή σε κάθε σημείο συναλλαγών που διαθέτει POS και δέχεται ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα Visa. Άρα, σχεδόν παντού! 

Τέλος, αν αναρωτιέσαι για το πόσο ασφαλής είναι η χρήση της υπηρεσίας, σημείωσε ότι κάθε φορά που βγάζεις το ρολόι από το χέρι σου, εκείνο αποσυνδέεται και πρέπει να εισάγεις ξανά τον κωδικό. Έτσι προστατεύεσαι σε περίπτωση κλοπής ή αν τύχει να το ξεχάσεις κάπου!