What's new.
Γιατί mirrorless; Απαντά ο επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Γιατί mirrorless; Απαντά ο επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου!
> Γιατί mirrorless; Απαντά ο επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου!
10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Γιατί mirrorless; Απαντά ο επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου!

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με τα βασικά; Ποιός είναι ο Θοδωρής;  

Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1980. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία για πρώτη φορά το 2006. Είναι αυτοδίδακτος. Φωτογραφίζει συναυλίες, φεστιβάλ και διάφορα events διότι του αρέσει η μουσική και η κοινωνικοποίηση. Κάνει πορτραίτα διότι του αρέσουν οι άνθρωποι. Ασχολείται με το αστικό και το αγροτικό τοπίο διότι του αρέσει η ησυχία, η μοναξιά και η αποξένωση. Βαρέθηκε να ζει μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και προτιμάει να χρησιμοποιεί φιλμ, που είναι χειροπιαστό, που μπορείς να το ρίξεις σε χημικά, να το τυπώσεις σε σκοτεινό θάλαμο, να απογοητευτείς που δεν βγήκε αυτό που ήθελες, να εκπλαγείς που βγήκε κάτι καλύτερο από αυτό που νόμιζες. Γενικά αγαπάει το φιλμ.

markou
Θοδωρής Μάρκου

 

A6000 (6)
Sony A6000

Γιατί να επιλέξει λοιπόν κάποιος mirrorless φωτογραφικές μηχανές;

“Διότι είναι οι ιδανικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για τον 21ο αιώνα. Οι mirrorless συνδυάζουν την ποιότητα εικόνας μιας DSLR σε ένα πολύ μικρό και ελαφρύ σώμα. Οι DSLR είναι στην πραγματικότητα μια παλιά τεχνολογία, αφού συνέχισαν την παράδοση των φιλμάτων SLR.

Οι DSLR χρησιμοποιούν μια «αναλογική» διάταξη καθρέπτη και πενταπρίσματος για την προεπισκόπηση εικόνας, η οποία πριν 50 χρόνια ήταν πρωτοποριακή, αλλά τώρα έχει γίνει εμπόδιο. Στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή δεν χρειάζεται να υπάρχει ο καθρέπτης και το οπτικό σκόπευτρο, τα οποία προσθέτουν πολύ όγκο και βάρος. 

Οι mirrorless εκμεταλλεύονται τη σύγχρονη τεχνολογία, αφαιρούν τον καθρέπτη, αντικαθιστούν το οπτικό σκόπευτρο με ηλεκτρονικό, και έτσι μειώνουν δραστικά το μέγεθος και το βάρος της μηχανής, χωρίς να υπάρξουν συμβιβασμοί στην απόδοση και την ποιότητα εικόνας. Λόγω της έλλειψης του καθρέπτη, οι mirrorless μηχανές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε φακό οποιασδήποτε εταιρείας, με την προσθήκη μικρών και πολύ φθηνών μετατροπέων, χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας.

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο αποδεικνύεται χρησιμότερο του οπτικού, αφού επιτρέπει στον φωτογράφο να βλέπει την εικόνα ακριβώς όπως θα αποτυπωθεί, ενώ προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και βοηθήματα εστίασης.

Μοντέλα όπως η νέα Sony A6000 παρέχουν ταχύτατη αυτόματη εστίαση, ενώ η Sony A7, πέρα από ότι είναι η πρώτη Full Frame mirrorless μηχανή του κόσμου, κατέχει και άλλα ρεκόρ: είναι η πιο μικρή και ελαφριά Full Frame μηχανή της αγοράς, και ταυτόχρονα η πιο φθηνή (σε σχέση με τις FF DSLR που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή)”, λέει ο Θοδωρής Μάρκου.

A6000 (2)

 

 

Ελπίζουμε να σας άνοιξε η όρεξη γιατί λίγο πριν από το Πάσχα θα μπορείτε να βρείτε και τα 2 μοντέλα στα καταστήματα Public.

Στο ενδιάμεσο κι αν δεν αισθάνεστε ο τύπος που θα κατακτήσει την ακμή της τεχνολογίας ή αν θέλετε να κινηθείτε σε πιο οικονομικές επιλογές σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ακόλουθο link και να δείτε όλες τις επιλογές φωτογραφικών μηχανών που υπόσχονται να καλύψουν τις ανάγκες σας.  

Και αν περάσετε από το Public Συντάγματος την Κυριακή 13 Απριλίου στις 12.00, παρακολουθήστε τη πρώτη παρουσίαση των προϊόντων στην Αθήνα την οποία θα ακολουθήσει hands-on session με live demos! 

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

 

A7 (4)
Sony A7

 

Tags:

3 σχόλια για “Γιατί mirrorless; Απαντά ο επαγγελματίας φωτογράφος Θοδωρής Μάρκου!

 1. Πέτρος 11/04/2014

  Χαριτωμένο αρθράκι. Βέβαια δε λέει τα αρνητικά των mirrorless και είναι σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους ξένους αρθρογράφους και επαγγελματίες που τις θεωρούν καλές αλλά ΔΕΝ τις συγκρίνουν ακόμη με full frame dslr. Σε 5 χρόνια ίσως, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Πχ πως συμπεριφέρονται σε χαμηλό φωτισμό, μη σχολιάσω για φακούς, για dynamic range, και ένα σωρό άλλα.

  1. Δοκιμάστε μερικές από τις προτάσεις του 2014 και θα εκπλαγείτε από την απόδοσή του AF σε χαμηλό φωτισμό, από το δυναμικό εύρος που προσφέρουν και ένα σωρό άλλες ευκολίες. Οι λίγοι native φακοί είναι ένα θέμα αλλά αφενός πληθαίνουν γεωμετρικά, αφετέρου υπάρχουν και προσαρμογείς για όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια. Όσον αφορά το όφελος του μειωμένου βάρους και μεγέθους, ρωτήστε οποιονδήποτε φωτογράφο μετά από μερικές ώρες με μία δίκιλη DSLR στο σβέρκο 🙂

  2. Άκης 14/01/2015

   Δοκίμασε την Α7s σε χαμηλό φωτισμό και θα δεις την συμπεριφορά της . Φακοι υπάρχουν αρκετοί αν δεν θέλεις να βάλεις προσαρμογέα 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

  Copyright © 2019 Publicworld S.A.
  Public Blog