Google Assistant: επεκτείνει την υποστήριξή της σε Messages και Χάρτες

Περίληψη: Καθώς η μάχη της επικράτησης των ψηφιακών βοηθών – Alexa, Bixby, Google Assistant, Siri και...

Καθώς η μάχη της επικράτησης των ψηφιακών βοηθών – Alexa, Bixby, Google Assistant, Siri και ούτω καθεξής - φουντώνει, η Google δεν άφησε την ευκαιρία του MWC 2019 να πάει χαμένη και ανακοίνωσε μια σειρά βελτιώσεων για τη δική της ψηφιακή βοηθό.

Συγκεκριμένα, η Google Assistant θα υποστηρίζεται πλέον από την εφαρμογή μηνυμάτων του Android (Messages for Android), ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται η γλωσσική υποστήριξη της Google Assistant στους Χάρτες (Google Maps).

Πιο αναλυτικά, η A.I. της Google θα μπορεί πλέον να «διαβάσει» τα μηνύματα που ανταλλάσσεις για περιεχόμενο όπως ο καιρός, τα εστιατόρια ή οι ταινίες ώστε να σου προσφέρει αυτόματα σχετικές πληροφορίες, ανοίγοντας το Knowledge Panel εντός της εφαρμογής των μηνυμάτων.

Στη συνέχεια εσύ θα μπορείς να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες με το συνομιλητή σου ή να πραγματοποιήσεις επιπρόσθετες αναζητήσεις. Και επειδή είναι σίγουρο ότι ήδη αναρωτιέσαι περί παραβίασης της ιδιωτικότητας, η Google διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων σου, με τη σάρωση των μηνυμάτων να γίνεται τοπικά, σε επίπεδο συσκευής.

Σε ό,τι αφορά τους χάρτες, η υποστήριξη της Google Assistant είχε ξεκινήσει πιλοτικά τον περασμένο Δεκέμβριο και κανονικά μετά την CES 2019. Στόχος της συγκεκριμένης λειτουργίας ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν φωνητικά με το κινητό τους ενόσω χρησιμοποιούν την πλοήγηση, ώστε η προσοχή τους να παραμένει εστιασμένη στον δρόμο.

Η υποστήριξη της Google Assistant εντός των χαρτών περιλαμβάνει φωνητική αναζήτηση σημείων κατά μήκος μιας διαδρομής, προσθήκη ενδιάμεσων στάσεων, δυνατότητα να μοιραστείς το χρόνο άφιξης με τις επαφές σου, απάντηση κλήσεων και μηνυμάτων, καθώς και δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής ή podcast, χωρίς να κλείνει το interface της εφαρμογής των χαρτών.

Αυτό που αλλάζει πλέον είναι η γλωσσική υποστήριξη, η οποία δεν αφορά πλέον μόνο τα Αγγλικά, αλλά διευρύνεται σε όλες τις υποστηριζόμενες από την Google Assistant γλώσσες.