Google Pixel 3a και Pixel 3a XL: Όλα όσα ξέρουμε!

Περίληψη: Εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες πως η Google ετοιμάζει μια οικονομικότερη έκδοση των Pixel smartphone....

Εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες πως η Google ετοιμάζει μια οικονομικότερη έκδοση των Pixel smartphone. Με το ετήσιο συνέδριο Google I/O 2019 να έχει φτάσει, οι φήμες έγιναν διαρροές και πλέον γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα δύο νέα smartphone που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, στις 7 Μαΐου.

Ξεκινώντας από τα βασικά, τα δύο νέα κινητά της Google θα ονομάζονται Pixel 3a και Pixel 3a XL. Θα διαθέτουν, λοιπόν, παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά διαφορετικό μέγεθος. Το Pixel 3a και το 3a XL θα κυκλοφορήσουν σε τρία χρώματα, λευκό, μαύρο και μωβ όπως φαίνεται και στις εικόνες που εξασφάλισε το Droid-life.

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, τα Pixel 3a και Pixel 3a XL δεν θα διαθέτουν τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, τον Snapdragon 670. Ο λόγος είναι φυσικά το κόστος καθώς τα νέα Pixel είναι κινητά μεσαίας κατηγορίας. Επιπλέον, τα midrange Pixel θα διαθέτουν 4GB RAM και 64GB χωρητικότητας.

Εκεί που τα Pixel 3a και 3a XL όμως δεν κάνουν καμία έκπτωση είναι στην κάμερα. Η βασική κάμερα των δύο νέων μοντέλων θα είναι η ίδια με αυτή των Pixel 3. Αυτό σημαίνει πως θα τραβάς φωτογραφίες με 12,2MP ανάλυση και πως λειτουργίες, όπως το HDR+ αλλά και το Night Sight, θα υπάρχουν και στα Pixel 3a.

Οι διαφορές που θα έχουν τα δύο μοντέλα εντοπίζονται στην οθόνη και στη μπαταρία. Το μικρό Pixel 3a θα διαθέτει οθόνη 5,6’’ και η μπαταρία του θα είναι 3.000mAh. Το XL μοντέλο θα εξοπλίζεται με οθόνη 6’’ ενώ η μπαταρία του θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, με χωρητικότητα 3.700mAh.

Και οι δύο συσκευές θα τρέχουν φυσικά το τελευταία Android Pie λειτουργικό, ενώ η Google θα υποστηρίξει τις συσκευές με 3 χρόνια αναβαθμίσεων.

Αν και δεν έμεινε τίποτα κρυφό, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 7 Μαΐου για να δούμε αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν!