Google Sky / Moon / Mars : Βρες το δρόμο σου και στο διάστημα!

Περίληψη: Το Google Maps είναι πασίγνωστο για τη λεπτομερή χαρτογράφηση του πλανήτη μας. Κι όμως, η...

Το Google Maps είναι πασίγνωστο για τη λεπτομερή χαρτογράφηση του πλανήτη μας. Κι όμως, η Google δεν έχει περιορίσει τις βλέψεις της στην επιφάνεια του μικρού μας πλανήτη! Μέσω των κατάλληλων σελίδων που έχει δημιουργήσει, μπορείς να δεις και άλλα μέρη, τα οποία κάνουν τη λέξη "εξωτικά" να ωχριά!

Google Sky

Το πιο "απλό" από τα on-line tools του Google, το Google Sky είναι, απλά, ο χάρτης του ορατού διαστήματος, όπως φαίνεται από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Βέβαια, εκτός από εικόνες από αστεροσκοπεία και ραδιοτηλεσκόπια, διαθέτει και πολλές εικόνες από το Hubble. Αν θες να βρεις κάποιο συγκεκριμένο αστέρι, υπάρχει και λειτουργία search, αν και ίσως χρειαστεί μερικές προσπάθειες για να πετύχεις αυτό που θες.

Google Moon

Ναι, είναι αυτό που νομίζεις! Η Google έχει μαζέψει και έχει βάλει στο Google Moon εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον ένα και μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης, ενώ διαθέτει και εικόνες από τις αποστολές Apollo, στοιχεία για τις προσεδαφίσεις των ΗΠΑ στη Σελήνη, και πολλές εικόνες! Εκτός αυτών, υπάρχει και "layer" με τον ακριβή υψομετρικό χάρτη της επιφάνειας της Σελήνης, για να έχεις μια πιο... σφαιρική άποψη!

Google Mars

Δεύτερο "ναι αυτό που νομίζεις είναι", η Google έχει πάρει και τους χάρτες και ό,τι άλλο υλικό μπόρεσε, για τον γειτονικό μας πλανήτη, τον Άρη, από τη NASA, το Jet Propulsion Laboratory, το Goddard Space Flight Center, και από άλλες πηγές, και σου τα παρέχει στο Google Mars. Υπάρχει και ένας λεπτομερής υψομετρικός χάρτης του Άρη, αλλά και όψεις στο ορατό και στο υπέρυθρο φάσμα, με σημειωμένα όλα τα ενδιαφέροντα σημεία για να επισκεφτείς στην πρώτη σου διαπλανητική επίσκεψη, όταν η NASA ή η SpaceX του Elon Musk καταφέρουν να τελειοποιήσουν την απαραίτητη διαστημική τεχνολογία.