Grammys 2017: αφιέρωμα στη πρωταγωνίστρια της βραδιάς Adele

Περίληψη: Οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν πως η μάχη ανάμεσα σε Beyoncé και Adele θα ήταν αμφίρροπη. Τα...

Οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν πως η μάχη ανάμεσα σε Beyoncé και Adele θα ήταν αμφίρροπη. Τα βραβεία ωστόσο τίμησαν ιδιαίτερα την Βρετανίδα Καλλιτέχνη, αφού η Adele απέσπασε πέντε συνολικά βραβεία, δηλαδή όλα για τα οποία είχε προταθεί. Τρία από αυτά ήταν τα πολύ σημαντικά Album, Record και Song of the Year για το άλμπουμ της με τίτλο «25».  Ενώ, η Beyoncé  κατάφερε να κερδίσει σε μόλις δυο, από τις 9 κατηγορίες, όπου ήταν υποψήφια.Το αξιοσημείωτο σε αυτή την ‘μάχη’ ανάμεσα στις δυο καλλιτέχνιδες είναι ο φόρος τιμής που εναπόθεσε η Adele στην Beyoncé, κατά την διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της για το σημαντικότερο βραβείο των Grammy’s, Άλμπουμ της Χρονιάς.  Πιο συγκεκριμένα ανέφερε : «Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το βραβείο, η Μπιγιονσέ το αξίζει περισσότερο», προσθέτοντας πως είναι η καλλιτέχνης της ζωής της και πως το άλμπουμ της με τίτλο «Lemonade» είναι μνημειώδες. Με αυτά τα λόγια θέλησε να αποδείξει πως οι δύο ερμηνεύτριες δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, καθώς επίσης φάνηκε για άλλη μια φορά το χαμηλό προφίλ που επιλέγει να κρατά, παρά το αξιοθαύμαστο ταλέντο της και την μοναδική επιτυχία της σε τόσο νεαρή ηλικία . Με αφορμή την σαρωτική επιτυχία της στα Grammy Awards ευκαιρία να θυμηθούμε σημαντικούς σταθμούς στη μέχρι σήμερα πορεία της Adele :
  • Η Adele Laurie Blue Adkins γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1988, στο Τότεναμ.  Άρχισε να τραγουδά στην ηλικία των τεσσάρων και έχει αποφοιτήσει από το BRIT School για την Performing Arts & Τεχνολογίας στο Croydon.
  • Την Adele είχε προσεγγίσει η σημερινή δισκογραφική της εταιρεία όταν οι φίλοι της είχαν ανεβάσει υλικό της, στον ιστότοπο Myspace.
  • Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο 19 έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο στη Βρετανία.
  • Το δεύτερο της άλμπουμ «21», που κυκλοφόρησε το 2011, έγινε 14 φορές πλατινένιο στη Βρετανία και έσπασε το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση των αμερικάνικων charts.
  • Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012
  • Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «21» η Adele αποφάσισε να αποσυρθεί για ένα διάστημα και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του γιού της.
  • Επανήλθε με το άλμπουμ «25» το οποίο απέσπασε πρόσφατα 5 βραβεία Grammy.
  • Κατέχει συνολικά 18 υποψηφιότητες και 15 βραβεία Grammy.
  • Το τραγούδι Someone Like You, γραμμένο για μια χαμένη της αγάπη, βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και κέρδισε Γκράμμυ καλύτερης σόλο ερμηνείας
Βρείτε τους δίσκους της Adele στα Public!