H Activision θέλει το Call of Duty: World War II να είναι ιστορικά ακριβές

Περίληψη: Τα πολεμικά videogames που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα αλλοιώνουν αρκετά συχνά την ιστορία για να...

Τα πολεμικά videogames που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα αλλοιώνουν αρκετά συχνά την ιστορία για να την προσαρμόσουν εν τέλει στα δεδομένα του gameplay. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα ισχύσει στο Call of Duty: World War II, τη φετινή κυκλοφορία στη γνωστή σειρά της Activision. Οι άνθρωποι πίσω από το παιχνίδι μίλησαν για το θέμα και τόνισαν το πόσο θα σεβαστεί η κεντρική ιστορία της νέας κυκλοφορίας τα γεγονότα και τις μάχες που έγιναν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι συνιδρυτές της εταιρείας Sledghammer Games, Michael Condrey και Glen Schofield, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο για να καταγράψουν με τη βοήθεια αρμόδιων φορέων και ιστορικών τα πιο σημαντικά γεγονότα που εν τέλει θα προσφέρονται στους παίκτες μέσα από το νέο παιχνίδι. Οι δύο άντρες βρέθηκαν στα πεδία που πολέμησαν οι στρατιώτης της Συμμαχίας και των Ναζί το 1944, ενώ ήρθαν σε επαφή και με μουσεία για να πιάσουν στα χέρια τους και να πάρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες για τα όπλα και τα οχήματα της εποχής.Ο Schofield μεγάλωσε με τις ιστορίες του Β’ ΠΠ από τον παππού του που υπηρέτησε κατά τη διάρκειά του, ενώ στο γραφείο του υπάρχουν ακόμη τα μετάλλια που είχε κατακτήσει. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα πως οι ιστορίες που του είπαν οι βετεράνοι ήταν τόσο τρομακτικές που πραγματικά ήθελε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες σημειώσεις για να τις χρησιμοποιήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την εξιστόρηση των γεγονότων στους gamers.

Η εκστρατεία

Το Call of Duty: World War II επικεντρώνεται στις ενέργειες μιας ομάδας 12 ανδρών της 1ης Διεύθυνσης Πεζικού από το 1944 έως το 1945 στο Ευρωπαϊκό "θέατρο σύγκρουσης", σε μια εποχή που οι συμμαχικές δυνάμεις άρχιζαν να συγκεντρώνουν δύναμη στην πορεία τους προς τη Γερμανία. Η εκστρατεία θα καλύψει τις μάχες στην κατεχόμενη Γαλλία και το Βέλγιο και στην κοιλάδα του ποταμού Ρήνου στην καρδιά της Γερμανίας. Ορισμένες από τις εικονικές ιστορικές μάχες που καλύπτονται στην εκστρατεία θα είναι η Εισβολή στη Νορμανδία (D Day), η Aπελευθέρωση του Παρισιού, η Mάχη του Άαχεν, η Mάχη του Dάσους Hürtgen και η Μάχη της Αβύσσου. Παρόλο που το story διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο μεταξύ των ετών 1944 και 1945, μερικά μέρη της θα «αγγίξουν» τα γεγονότα που συνέβησαν από το 1940 έως το 1944 για να «βοηθήσουν την αφήγηση και να δημιουργηθούν οι χαρακτήρες». [gallery size="full" ids="53358,53357,53356"] Στην εκστρατεία για έναν παίκτη, οι παίκτες παίζουν πρωταρχικά ως δύο στρατιώτες του 16ου Συντάγματος Πεζικού: Private Ronald "Red" Daniels (Brett Zimmerman) και ο καλύτερος φίλος του, Εβραίος Αμερικανός, Private First Class Robert Zussman (Jonathan Tucker). Πρόσθετοι χαρακτήρες είναι ο Rousseau, ένας ηγέτης των Μακίς των γαλλικών δυνάμεων του εσωτερικού και ο κ. Arthur Crowley, ένας Bρετανός ειδικός εκτελεστικός ανώτερος υπάλληλος, διοικητής πιλότων και δεξαμενόπλοιων της RAF. Οι σύντροφοι των διδύμων του Daniels και του Zussman περιλαμβάνουν τον τεχνικό λοχία William Pierson (Josh Duhamel) και τον αρχηγό επιτελείου, τον 1ο υπολοχαγό Joseph Turner (Jeffrey Pierce). Το Pittsburgh Steelers που τρέχει πίσω το Le'Veon Bell και η επίθεση με τον Alejandro Villanueva πρόκειται να κάνουν μια cameo εμφάνιση στο παιχνίδι.

Ναζί-Ζόμπι

Η ιστορία των Ναζί Ζόμπι του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου λαμβάνει χώρα σε μια εναλλακτική ιστορία, όπου οι Ναζί διεξήγαγαν έρευνα για τη νεκρομαντεία με βάση το μυστικό του κρυμμένου θησαυρού του βασιλιά Φρέντερικ Μπαρμπαρόσα. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τη Marie Fischer (Katheryn Winnick), έναν νεαρό Γερμανό μηχανικό που συνεργάζεται με το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών. Ο αδελφός της Μαρίας, Klaus έλαβε μέρος στην έρευνα του θησαυρού της Barbarossa, σε συνεργασία με τον Doctor Peter Straub (Udo Kier). Η Marie συνοδεύεται από τρεις συντρόφους: τον πρώην κλέφτη Drostan Hynd (David Tennant), την πρώην ιστορικό τέχνης και μαχήτρια της Γαλλικής Αντίστασης Olivia Durant (Élodie Yung) και τον λοχία Jefferson Potts (Ving Rhames) με σκοπό να μάθουν τα σχέδια των Ναζί, να ανακτήσουν τα κλεμμένα αντικείμενα και να διασώσουν τον Klaus στη διαδικασία.To Call of Duty: World War II θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One και μπορείτε να το προ-παραγγείλετε άμεσα από τα καταστήματα Public.