Samsung: Η επέλαση συνεχίζεται με τα mid-range Galaxy A50 και Galaxy A30

Περίληψη: Μπορεί η τεχνολογική ειδησεογραφία της προηγούμενες εβδομάδας να περιστράφηκε γύρω από τα foldable ή/και τα...

Μπορεί η τεχνολογική ειδησεογραφία της προηγούμενες εβδομάδας να περιστράφηκε γύρω από τα foldable ή/και τα 5G smartphones, όμως εκτός από ναυαρχίδες είχαμε και αρκετές ενδιαφέρουσες mid-range συσκευές. Στην περίπτωση της Samsung, είχαμε την ανακοίνωση των καινούργιων μοντέλων της σειράς Galaxy A, των Galaxy A50 και Galaxy A30.

H σειρά Galaxy A εστιάζει στη σχεδίαση, στην ποιότητα οθόνης και στη φωτογραφία. Αμφότερες οι συσκευές χρησιμοποιούν οθόνες Inifinty-U διαγωνίου 6,4 ινστών τεχνολογίας Super AMOLED, με εγκοπή τύπου σταγόνας, ενώ συνδυάζουν γυαλί και πλαστικό για την κατασκευή της πλάτης, σχεδίαση που η Samsung την ονομάζει 3D Glasstic, ώστε να προσφέρουν ένα εργονομικό στο κράτημα σώμα με απαλές καμπύλες και επιφάνεια που θυμίζει περισσότερο γυάλινη και λιγότερο πλαστική κατασκευή.

Στις επιμέρους διαφορές το A50 έρχεται εξοπλισμένο με τον οκταπύρηνο Exynos 9610, με 4GB ή 6GB μνήμης RAM και 64GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα, επεκτάσιμου με κάρτα μνήμης microSD. Στην πλάτη της συσκευής συναντάμε τρεις αισθητήρες στα 25MP και φακό με F1.7, στα 8MP και φακό με F/2.2 και στα 5MP με φακό F/2.2. Όσο για τις selfies, υπάρχει μια κάμερα με αισθητήρα των 25MP. Επιπλέον, το A50 διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη, μπαταρία 4.000mAh με υποστήριξη Fast charging και λειτουργικό Android 9.0.

Tο A30 χρησιμοποιεί τον οκταπύρηνο Exynoς 7904, με 2GB ή 3GB μνήμης RAM και 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου με κάρτα μνήμης microSD. Διαφορετικές είναι και οι φωτογραφικές προδιαγραφές με δύο αισθητήρες στην πλάτη, στα 16MP και φακό με F1.7, 8MP και στα 5MP με φακό F/2.2, και ένα αισθητήρα των 16MP για τις selfies.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη και όχι στην οθόνη, όμως η συσκευή διατηρεί την μπαταρία των 4.000mAh με υποστήριξη Fast charging και το Android 9.0 λειτουργικό.

Τα Galaxy A50 και A30 αναμένεται να ξεκινήσουν να διατίθενται στην Ευρώπη μετά το δεύτερο μισό του Μαρτίου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές ακόμα ούτε οι τιμές διάθεσης ούτε οι ακριβείς ημερομηνίες λανσαρίσματος στις τοπικές αγορές.