Han Solo: Η επόμενη ταινία Star Wars είναι pre-prequel!

Περίληψη: Ο κόσμος του Star Wars αριθμεί ήδη 7 ταινίες στο κεντρικό storyline -- αυτό το...

Ο κόσμος του Star Wars αριθμεί ήδη 7 ταινίες στο κεντρικό storyline -- αυτό το storyline που ξεκίνησε με τις τρεις πρώτες ταινίες των 1977, 1980 και 1983, συνεχίστηκε με τα τρία prequels το 1999, 2002 και 2005, και "τρέχει" με το sequel του 2015 -- και άλλη μία, το "Rogue One", την οποία είδαμε τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία τοποθετείται λίγο πριν το Episode IV του 1977, αλλά με άλλους κεντρικούς χαρακτήρες. Στο προηγούμενο "επεισόδιο", στο "The Force Awakens", είδαμε τον θάνατο του Han Solo από το χέρι του ίδιου του του γιου, του νέου "κακού" ονόματι "Kylo Ren". Αν νόμιζες, όμως, πως ο θάνατος θα ήταν αρκετός για να μην ξαναδούμε ποτέ τον αγαπημένο ηρωικό "μπαγαπόντη" του Star Wars, κάνεις λάθος! Η Disney, η οποία το 2012 αγόρασε ολόκληρη τη Lucasfilm, και η οποία πλέον κρατά τις τύχες του "σύμπαντος" του Star Wars στα χέρια της, αποφάσισε πως η επόμενη ταινία εκτός κεντρικού storyline, θα εξιστορεί τα χρόνια της νιότης του Han Solo.

Κωμωδία; Δεν θα πάρουμε!

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας, η οποία ακόμη δεν έχει όνομα, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες. Κι όμως, στα τέλη Ιουνίου, έγινε κάτι (σχεδόν) πρωτοφανές: το "μεγάλο αφεντικό" της Lucasfilm, η Kathleen Kennedy, απέλυσε τους δύο σκηνοθέτες που είχαν αναλάβει το project (Phil Lord και Chris Miller), λόγω "μεγάλων και ριζικών διαφορών", και προσέλαβε επί τόπου τον "πολύ" Ron Howard! Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, σκιαγραφούσαν μια πολύ ανησυχητική εικόνα για την κατεύθυνση του χαρακτήρα που πρωτοενσάρκωσε ο Harisson Ford, υπό τις οδηγίες των Lord και Miller, οι οποίοι ειπώθηκε πως είχαν παραμορφώσει την εικόνα του Han Solo και τον είχαν κάνει να μοιάζει στον "Ace Ventura" του Jim Carrey! Πλέον, υπό τις οδηγίες του "οσκαρικού" Ron Howard, η ταινία έχει βρει το δρόμο της.

Πρωταγωνιστές

[caption id="attachment_51385" align="aligncenter" width="1080"] Το cast της ταινίας, με τους δύο τέως σκηνοθέτες. Από αριστερά: τέως σκηνοθέτης Christopher Miller, Woody Harrelson, Phoebe Waller-Bridge, Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Joonas Suotamo (Chewbacca), τέως σκηνοθέτης Phil Lord, Donald Glover[/caption] Τον κεντρικό ρόλο της ταινίας, τον ίδιο τον Han Solo, δεν τον κρατά πλέον ο Harisson Ford, αλλά ο νεαρός και ταλαντούχος Alden Ehrenreich. Η ταινία δε θα μπορούσε να είναι πλήρης χωρίς τον "άσπονδο φίλο" του Han Solo -- και βέβαια εννοούμε τον Lando Calrissian. Τον αρχικό κάτοχο του Millennium Falcon θα ενσαρκώσει ο Donald Glover, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Billy Dee Williams που είχε το ρόλο στα Episode V και VI. Τέλος, τον γνωστό Chewbacca θα υποδυθεί ο... Φινλανδός μπασκετμπολίστας Joonas Suotamo! Επίσης έχουμε και άλλους γνωστούς πρωταγωνιστές, αν και δεν γνωρίζουμε τους ρόλους που θα υποδύονται, μιας και οι χαρακτήρες αυτοί δεν έχουν ξαναεμφανιστεί σε άλλες ταινίες (μάλλον). Ο πρώτος εξ αυτών είναι ο μεγάλος Woody Harrelson, ο οποίος θα υποδυθεί έναν χαρακτήρα ονόματι "Beckett", ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, είναι "μάλλον εγκληματίας και μέντορας του Han". Επίσης, στο κάστ περιλαμβάνεται η Phoebe Waller-Bridge, αλλά και η πασίγνωστη Emilia Clarke, η "μητέρα των δράκων" Daenerys Targaryen του "Game of Thrones".  Το (μέχρι τώρα γνωστό) cast συμπληρώνει η Thandie Newton. Βέβαια, πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ιστορία και τους ρόλους που θα ενσαρκώσουν οι κυρίες του cast, με την Emilia Clarke να έχει δηλώσει πως η μυστικοπάθεια των παραγωγών του φιλμ ξεπερνά ακόμη και αυτήν του "Game of Thrones"!

Ιστορία

Όπως μπορείς να φανταστείς, η μυστικοπάθεια της παραγωγής εκτείνεται σε κάθε πτυχή της ιστορίας της νέας ταινίας. Αυτά που γνωρίζουμε μέχρις στιγμής, είναι πως η ιστορία θα καλύπτει μια "νεαρή" περίοδο της ζωής του Han Solo, χοντρικά από 18 έως 25 χρονών. Από τους χαρακτήρες μπορούμε να συμπεράνουμε πως θα δούμε την αρχή της σχέσης του με τον Lando Calrissian, πιθανώς και το "θρυλικό" παιχνίδι (χαρτιά ίσως) όπου ο Han κερδίζει το "Millenium Falcon" από τον Lando. Παράλληλα, περιμένουμε να δούμε και την γνωριμία του Han με τον Chewbacca, αλλά και την εξέλιξη της σχέσης τους και την απαρχή της βαθιάς φιλίας που τους συνδέει. Ο Woody Harrelson έχει αναφέρει πως υποδύεται έναν μεγαλύτερο σε ηλικία "κακοποιίσκο", ο οποίος θα αποτελέσει κάποιου είδος "μέντορα" για έναν νεαρό Han Solo. Σίγουρα θα υπάρχουν και ειδύλλια για τον γνωστό καρδιοκατακτητή Han, και είναι βέβαιο πως τουλάχιστον μία εκ των Emilia Clarke και Phoebe Waller-Bridge θα αποτελέσει ρομαντικό "στόχο" του, πολλά χρόνια προτού γνωρίσει την πριγκήπισσα Leia. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στους κινηματογράφους τον επόμενο Μάιο, οπότε έχουμε ακόμη σχεδόν ένα χρόνο αναμονής. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το "Episode VIII - The Last Jedi", οπότε όλοι οι φανατικοί του Star Wars θα πάρουν μια καλή δόση από φωτόσπαθα και "δύναμη"!