«Harry Potter: Wizards Unite» - Έρχεται στις 21 Ιουνίου στο κινητό σου!

Περίληψη: Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την πρώτη ανακοίνωση του «Harry Potter: Wizards Unite» και,...

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την πρώτη ανακοίνωση του «Harry Potter: Wizards Unite» και, επιτέλους, φτάνει η ώρα που το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Στο launch trailer του παιχνιδιού – που μπορείς να δεις παρακάτω – μάθαμε ότι το νέο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε Android και iOS στις 21 Ιουνίου.

Ο μαγικός κόσμος της JK Rowling, μετά τα βιβλία και τις ταινίες, έρχεται τώρα και στο smartphone σου από την Niantic. Αν το όνομα σού θυμίζει κάτι, είναι γιατί η ίδια εταιρία έχει αναπτύξει και το Pokémon GO. Όπως και το Pokémon Go, έτσι και το «Harry Potter: Wizards Unite» θα εκμεταλλεύεται τη δύναμη της επαυξημένης πραγματικότητας, για να μπορείς να κάνεις τα μαγικά σου παντού στον κόσμο.

Το παιχνίδι βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε beta στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά είναι πλέον έτοιμο για κανονική κυκλοφορία. Αυτή θα ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ (στις 21 Ιουνίου) και σιγά-σιγά θα γίνει η διάθεσή του σε άλλες χώρες.

Οι λεπτομέρειες γύρω από το gameplay δεν είναι πολλές αυτή τη στιγμή, καθώς η Niantic έχει δείξει μόνο λίγα από τα στοιχεία του παιχνιδιού. Ξέρουμε μόνο πως πολλά πλάσματα από τον μαγικό κόσμο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον δικό μας κόσμο. Έτσι θα πρέπει κι εσύ να πάρεις το ραβδί για να βοηθήσεις να επανέλθει η τάξη γύρω σου.

Για κάθε ξόρκι που χρησιμοποιείς θα ξοδεύεις ενέργεια, οπότε θα πρέπει να επισκέπτεσαι συχνά κάποια «Inns» για να την αναπληρώνεις. Τα σημεία αυτά θα είναι πιθανότατα τα ίδια με τις Pokéstop και τα Gyms του Pokémon Go. Στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε και event αλλά και μάχες μεταξύ παιχτών.

Μπορεί να μην είμαστε πια 11 χρονών και το γράμμα από το Hogwarts να μην ήρθε ποτέ, αλλά έφτασε πλέον η ευκαιρία να πάρουμε κι εμείς το μαγικό ραβδί στα χέρια μας - κι ας είμαστε muggle.

Αν θες κι εσύ να κάνεις το ίδιο, τότε μπορείς να κάνεις προεγγραφή στο Google Play, για να ενημερωθείς όταν το παιχνίδι γίνει διαθέσιμο. Για iOS δεν υπάρχει η δυνατότητα προεγγραφής, θα πρέπει απλώς να περιμένεις μέχρι το παιχνίδι να διατεθεί στο App Store.