Οι γυναίκες οδηγούν πλέον το Box Office!

Περίληψη: Από την ημέρα που ιδρύθηκε η βιομηχανία του Hollywood μέχρι και σήμερα, καλώς ή κακώς...

Από την ημέρα που ιδρύθηκε η βιομηχανία του Hollywood μέχρι και σήμερα, καλώς ή κακώς ο αμερικανικός κινηματογράφος ήταν ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Οι άνδρες ήταν εκείνοι που κρατούσαν τα ηνία και έφερναν τα έσοδα.

Οι μεγαλύτεροι action stars, οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί ήταν άνδρες, ενώ οι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις είχαν κάποιο άνδρα για πρώτο όνομα. Κάτι όμως έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η shift7, οι γυναίκες είναι πλέον εκείνες που φέρουν τον κόσμο στις αίθουσες και τις εισπράξεις στα ταμεία.

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν οι 350 ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις από το 2014 μέχρι το 2017. Από αυτές, στις 105 το πρώτο όνομα, ο κύριος πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν γυναικείος. Η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ανέλυσε και το μέσο όρο των εισπράξεων ως προς το κόστος παραγωγής.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε όλες τις κατηγορίες, από τις μικρές παραγωγές με budget μικρότερο των 10 εκατ. δολαρίων, μέχρι και τα blockbuster με budget μεγαλύτερο των 100 εκατ. δολαρίων, οι ταινίες που είχαν γυναικείο πρώτο ρόλο είχαν τις μεγαλύτερες εισπράξεις.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και στις Super Hero και Sci-Fi ταινίες βλέπουμε γυναικείους χαρακτήρες να βγαίνουν μπροστά, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την Gal Gadot ως Wonder Woman, την Daisy Ridley ως Rey στα νέα Star Wars και την Brie Larson ως Captain Marvel στην ομώνυμη επερχόμενη 21η ταινία του MCU.