Samsung SmartThings app / Μείωσε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σου!

Περίληψη: Το SmartThings Energy της Samsung μπορεί να κάνει το «έξυπνο» σπίτι σου ακόμη πιο έξυπνο, δίνοντάς σου εποπτεία και διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας!

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα! Είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου μια δεκαετία ότι κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν τα κλασικά ρολόγια ενέργειας με σύγχρονα ψηφιακά ρολόγια. Τα ρολόγια αυτά θα μπορούν να στέλνουν τις μετρήσεις τόσο στον εκάστοτε πάροχο ρεύματος όσο και στον καταναλωτή, για να ξέρει πόσο καταναλώνει κάθε στιγμή και να βελτιώσει τις συνήθειές του.

Οι καθυστερήσεις αυτές όμως φαίνεται να είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έτσι η Samsung αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να προσθέσει λειτουργίες παρακολούθησης ενέργειας σε δικές της συσκευές και στο αντίστοιχο app, για να μπορείς να βλέπεις τι συμβαίνει εύκολα και άμεσα.

Τώρα, λοιπόν, το SmartThings Energy μπορεί να κάνει το «έξυπνο» σπίτι σου ακόμη πιο έξυπνο, δίνοντάς σου εποπτεία και διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας! Μπορείς να παρακολουθήσεις την κατανάλωση, να βάλεις στόχους αλλά και ειδοποιήσεις σχετικά με την κατανάλωση των συσκευών και των συστημάτων κλιματισμού κατασκευής Samsung!

Η κορεατική εταιρεία φαίνεται ότι έχει πάρει σοβαρά το θέμα «έξυπνο σπίτι» και ειδικότερα τη διαχείριση ενέργειας. Οι νέες λειτουργίες του app SmartThings θα σου εμφανίσουν την κατανάλωση με γραφήματα, πίνακες και χρωματιστές μπάρες, για να καταλάβεις πιο εύκολα το τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου και ποιες συσκευές ευθύνονται για τυχόν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος!

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα tech news!