Μάθε τα πάντα για τις εντυπωσιακές κάμερες του Huawei P30 Pro!

Περίληψη: Από την ημέρα ανακοίνωσης του Huawei P30 Pro έχουμε όλοι εντυπωσιαστεί από την κάμερά του. Δεν...

Από την ημέρα ανακοίνωσης του Huawei P30 Pro έχουμε όλοι εντυπωσιαστεί από την κάμερά του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το P30 Pro κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας του DxOMark

Η κορυφή κατακτήθηκε λόγω των τεσσάρων αισθητήρων στην πίσω πλευρά της συσκευής. Τι κάνει, όμως, ο καθένας από αυτούς;

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του P30 Pro είναι ο αισθητήρας zoom. Πολλές συσκευές της αγοράς διαθέτουν ήδη οπτικό ζουμ, αλλά αυτό περιορίζεται συνήθως στο 2X. Για κάτι μεγαλύτερο, θα έπρεπε ο αισθητήρας να συνοδεύεται από έναν αρκετά μεγαλύτερο φακό.

Πώς, λοιπόν, κατάφερε η Huawei να χωρέσει έναν αισθητήρα 5X στο εσωτερικό του P30 Pro; Πολύ απλά: έστρεψε τον φακό κατά 90 μοίρες και τοποθέτησε τον αισθητήρα στο κέντρο της συσκευής.

Στη φωτογραφία φαίνεται ακόμα καλύτερα ο πανέξυπνος σχεδιασμός της Huawei. Στο σύστημα της κάμερας, ο τετράγωνος φακός που υπάρχει είναι στην ουσία ένα πρίσμα για να περνάει το φως στον καθρέφτη από κάτω.

Ο καθρέφτης είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να στέλνει το φως στον φακό και τον αισθητήρα, που είναι τοποθετημένοι οριζόντια, εντός του σώματος του P30 Pro. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο zoom φακός ονομάζεται «Periscope» αφού λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και το περισκόπιο ενός υποβρυχίου.

Η δεύτερη πιο σημαντική κάμερα δεν είναι καν κάμερα. Στα δεξιά του συστήματος των τριών φακών υπάρχει ακόμα ένας μικρότερος αισθητήρας. Αυτός είναι ο λεγόμενος ToF (time of flight) αισθητήρας που χρησιμοποιείται για να μετράει απόσταση. Ο ToF αισθητήρας λειτουργεί πολύ καλύτερα από παλιότερες λύσεις και έτσι το Huawei P30 Pro παράγει τα καλύτερα πορτραίτα που έχουμε δει σε smartphone!

Ο βασικός αισθητήρας της συσκευής είναι ανάλυσης 40MP και, εκτός από εξαιρετικές φωτογραφίες, σε κανονικές συνθήκες, προσφέρει τη δυνατότητα φωτογράφησης σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Οι δύο λόγοι που το P30 Pro ξεχωρίζει στις βραδινές λήψεις είναι το μέγεθος του αισθητήρα και ο τύπος του.

Εκεί που συσκευές όπως τα Samsung Galaxy S10 και τα iPhone XS διαθέτουν αισθητήρα μεγέθους 1/2.55’’, το Huawei P30 Pro έρχεται με μέγεθος 1/1.7’’, που σημαίνει πως ο αισθητήρας είναι κατά 32% μεγαλύτερος του ανταγωνισμού. Επίσης, ο αισθητήρας, αντί για RGGB (red, green, green, blue) έχει διαρρύθμιση υποπίξελ RYYB (red, yellow, yellow, blue). Η αντικατάσταση των πράσινων υποπίξελ με κίτρινα έχει σαν αποτέλεσμα ο αισθητήρας να μπορεί να συλλέξει έως και 40% παραπάνω φως, βελτιώνοντας έτσι τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό!

Ο τελευταίος αισθητήρας είναι ένας ultra-wide 16mm ανάλυσης 20MP με διάφραγμα f/2.2. Με αυτόν δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό, αλλά μπορείς να τραβήξεις ευρυγώνιες φωτογραφίες από κοντινή απόσταση όπως, για παράδειγμα, μια ομαδική φωτογραφία πολλών ατόμων, όπου όλοι να χωράνε στο κάδρο.

Αν η φωτογραφία είναι το βασικό χαρακτηριστικό επιλογής του smartphone σου, εμπιστεύσου μας: δεν υπάρχει καταλληλότερη συσκευή για εσένα από το Huawei P30 Pro!