Mini Guide: Ενεργοποίηση dark mode σε Google Docs, Sheets και Slides για Android

Περίληψη: Το dark mode έφτασε στις Android εφαρμογές γραφείου της Google. Δες πώς μπορείς κι εσύ να ενεργοποιήσεις το dark theme σε Google Docs, Sheets και Slides.

Το dark mode είναι το αγαπημένο θέμα για πολλούς χρήστες καθώς κάνει την ανάγνωση σε χαμηλό φωτισμό πιο εύκολη και καταναλώνει λιγότερη μπαταρία σε συσκευές με AMOLED οθόνες. Γι’ αυτό και προσφέρεται ως επιλογή για λειτουργικά συστήματα smartphones και υπολογιστών. Δεν έχουν όλες οι εφαρμογές υποστήριξη για σκοτεινό θέμα όμως. Αν χρησιμοποιείς τη σουίτα γραφείου της Google στο Android smartphone σου είσαι αναγκασμένος να βλέπεις τα πάντα σε λευκό φόντο. Όχι πιά! Η Google αναβάθμισε τις εφαρμογές Docs, Sheets και Slides για Android και αυτές υποστηρίζουν τώρα dark theme. Πάμε να δούμε πώς θα το ενεργοποιήσεις.

Ενεργοποίηση dark theme σε Google Docs, Sheets, Slides


Η διαδικασία ενεργοποίησης του dark mode είναι η ίδια και στις τρεις εφαρμογές. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις έχουν ως εξής:

  • Άνοιξε την εφαρμογή Docs, Sheets ή Slides
  • Κάνε swipe από αριστερά ή πάτα το “hamburger menu” πλήκτρο επάνω αριστερά
  • Κάνε tap στην επιλογή “Ρυθμίσεις
  • Κάνε tap στο “Επιλογή θέματος
  • Επίλεξε μία από τις 3 διαθέσιμες επιλογές: σκούρο, φωτεινό, ή προεπιλογή συστήματος

Η Google πρόσθεσε μία ακόμα έξυπνη λειτουργία, όπου αν έχεις βάλει την εφαρμογή σε σκούρο θέμα μπορείς να ανοίξεις ένα αρχείο σε φωτεινό θέμα αν χρειαστεί, χωρίς να αλλάξεις το θέμα όλης της εφαρμογής. Αυτό γίνεται μέσα από το μενού επιλογών κάθε αρχείου. Μόλις ανοίξεις το έγγραφο που θες, πάτα το εικονίδιο με τις τρεις τελείες επάνω δεξιά. Στο μενού επιλογών που θα σου ανοίξει κάνε tap στο “Προβολή σε φωτεινό θέμα” για να γυρίσεις μόνο αυτό το αρχείο στο light theme. Αν όμως το app είναι ήδη σε light mode δεν μπορείς να κάνεις το αντίστροφο, να γυρίσεις ένα μόνο αρχείο σε σκοτεινό θέμα δηλαδή.

Αν ήδη χρησιμοποιείς μόνιμα το dark theme στο Android smartphone σου, τότε μόλις ανοίξεις τα apps της Google αυτά θα έχουν αυτόματα γυρίσει σε dark theme, αν έχουν αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση. Αν όμως εναλλάσσεις dark theme και light theme μέσα στην ημέρα, αλλά θες οι εφαρμογές Google Docs, Sheets και Slides να είναι μόνιμα σε dark theme και όχι να ακολουθούν το θέμα του συστήματος, τώρα μπορείς να επιλέξεις μόνιμα το σκούρο θέμα, με τον τρόπο που είδαμε παραπάνω.