Facebook Mini Guide: Οι 3D φωτογραφίες έγιναν παιχνιδάκι!

Περίληψη: Το ήξερες ότι μπορείς να δημιουργήσεις πανεύκολα τις δικές σου 3D φωτογραφίες για το Facebook; Μία κάμερα αρκεί!

Κάνοντας scroll στο Facebook feed σου είναι πολύ πιθανό να έχεις συναντήσει αρκετές 3D εικόνες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικό εφέ βάθους. Το ήξερες ότι και εσύ μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου 3D φωτογραφίες και να τις μοιραστείς στο προφίλ σου; Η διαδικασία είναι πλέον πάρα πολύ απλή και παρακάτω σου περιγράφουμε τον τρόπο για να την δοκιμάσεις άμεσα!

Στην ουσία το μόνο που χρειάζεσαι είναι η εφαρμογή Facebook. Οι 3D φωτογραφίες δουλεύουν τόσο σε Android όσο και σε iOS. Μέχρι πρόσφατα η δημιουργία 3D φωτογραφιών μέσω smartphone απαιτούσε τη χρήση ενός iPhone με παραπάνω από μία κάμερες, που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί «χάρτη βάθους» παράλληλα με την εικόνα. Ο περιορισμός αυτός δεν υπάρχει πια, γι’ αυτό και λέμε πως πλέον η διαδικασία είναι πιο εύκολη από ποτέ, αφού οποιοδήποτε smartphone -ακόμα και με μία κάμερα- μπορεί να δημιουργήσει 3D εικόνες.

Facebook 3D Photos - 01


Πάμε, λοιπόν, στην ουσία της υπόθεσης. Για να δημιουργήσεις 3D φωτογραφίες με το smartphone σου άνοιξε αρχικά το Facebook app. Ξεκίνα ένα καινούργιο status και στη λίστα επιλογών βρες αυτή που αναφέρεται ως «3D φωτογραφία». Μόλις πατήσεις αυτή την επιλογή, ανοίγει η συλλογή του κινητού σου, και μπορείς να επιλέξεις ποια από τις φωτογραφίες σου θα κάνεις 3D. Η εφαρμογή επεξεργάζεται την εικόνα που επέλεξες και, μόλις αυτή είναι έτοιμη, μπορείς να την δημοσιεύσεις στο προφίλ σου. Πριν την ανεβάσεις, μπορείς και να την επεξεργαστείς προσθέτοντας κείμενο στην εικόνα σου.

Για να δημιουργήσει αυτό το εφέ, η εφαρμογή του Facebook χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι με τον καιρό θα γίνονται ακόμα καλύτεροι. Στις πρώτες μας δοκιμές με το νέο χαρακτηριστικό είχαμε μέτρια αποτελέσματα - άλλα πετυχημένα και άλλα όχι και τόσο...

Facebook 3D Photos - 02


Αν έχεις iPhone με διπλή (τουλάχιστον) κάμερα, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να ανεβάσεις 3D φωτογραφίες στο προφίλ σου, όπως είπαμε και παραπάνω. Μέσα από την επιλογή για νέο status επίλεξε «Φωτογραφία/βίντεο» και στη συνέχεια μία από τις φωτογραφίες της συλλογής σου που έχεις τραβήξει με portrait mode. Θα δεις πως υπάρχει η επιλογή «3D», η οποία εξάγει αυτόματα το depth map που δημιουργεί η κάμερα του iPhone και προσθέτει το εφέ στην εικόνα σου.

Παίξε κι εσύ με αυτή τη νέα λειτουργία και φτιάξε εικόνες που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σου μόλις τις συναντήσουν στο feed τους! Για ακόμα περισσότερα social media tips, για το Facebook και όχι μόνο, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!