Το Samsung Galaxy Z Flip 3 αποκτά υπερδυνάμεις με το CoverScreen OS!

Περίληψη: Τώρα δεν χρειάζεται καν να ανοίγεις το Galaxy Z Flip3! Με το ιδιοφυές app CoverScreen OS μπορείς να το χρησιμοποιείς ακόμη και κλειστό!

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρωτοποριακό Galaxy Z Flip3, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα όλου του κοινού. Ενώ το μεγάλο του αδελφάκι, το Galaxy Z Fold3 προσέλκυσε όσους δεν ενδιαφέρονται για μέγεθος και απλώς θέλουν το μεγαλύτερο smartphone, το Flip3 ξανάφερε τη δυνατότητα να έχεις ένα μικρό κινητό, το οποίο όμως να μπορεί να ανοίγει και να έχει όλες τις δυνατότητες μιας συσκευής κανονικού μεγέθους, όποτε χρειάζεται.

Όπως και παλιά, με τα κινητά "με πορτάκι", η σχεδίαση αυτή αποδεικνύει τη βολικότητά της ξανά. Από την εποχή των κινητών με πορτάκι, όμως, έχουν περάσει πολλά χρόνια και η θέση του κινητού έχει διαφοροποιηθεί άρδην. Τότε τα κινητά είχαν δύο λειτουργίες: τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα. Σε έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο; Άνοιγες το κινητό (κυριολεκτικώς) και μίλαγες. Ήθελες να στείλεις μήνυμα; Άνοιγες το κινητό και το έγραφες! Τέλος. Η τωρινή κατάσταση, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Τα smartphones έχουν πολλές λειτουργίες και οι τηλεφωνικές κλήσεις έχουν περιοριστεί κατά πολύ, σε σχέση με τον συνολικό χρόνο χρήσης του κινητού, ενώ τα SMS πρακτικά έχουν "πεθάνει", με την έλευση υπηρεσιών όπως το WhatsApp, το Viber και το Messenger. Τώρα χρησιμοποιούμε τα smartphones πολύ περισσότερο, επομένως το να ανοιγοκλείνεις τη συσκευή συνεχώς, απλά για να δεις μια ειδοποίηση ή ένα μήνυμα, είναι αφ' ενός κουραστικό και αφ' ετέρου επιβαρύνει και τον μηχανισμό του ίδιου του Flip.

Κάπου εδώ έρχεται ένα ιδιοφυές app, το οποίο ονομάζεται CoverScreen OS, και το οποίο αναλαμβάνει να κάνει αυτό που, αν μιλάμε ειλικρινά, θα έπρεπε να είχε κάνει η ίδια η Samsung από την αρχή! Τώρα θα πεις, τι σχέση μπορεί να έχει ένα app με το αν μου έρχεται ειδοποίηση ή θέλω να δω κάτι και πρέπει να ανοίξω το "καπάκι" του Flip; Έχει και παραέχει, απλά διότι στο εξωτερικό μέρος του καπακίου υπάρχει οθόνη 1,9 ιντσών! Προφανώς, αν έχεις ήδη το Flip3, το ξέρεις! Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως το CoverScreen OS μπορεί να κάνει αυτή τη μικρή οθόνη πλήρως λειτουργική, και να της επιτρέψει να κάνει… πράγματα!

Το app υπάρχει επισήμως στο Play Store, δηλαδή δεν είναι hack ούτε χρειάζεται root ή άλλα κόλπα για να δουλέψει. Προφανώς, παρά το όνομά του, δεν είναι "λειτουργικό σύστημα" (από το OS) αλλά app. Αποτελεί δημιουργία ενός developer με ψευδώνυμο Jagan2, ο οποίος αποφάσισε να προσθέσει στη μπροστινή οθόνη του Flip3 όση λειτουργικότητα και ευελιξία του έλειπε. Τώρα μπορείς να βλέπεις την home screen από τη μικρή οθόνη, να ανοίγεις apps, να ελέγχεις την αναπαραγωγή μουσικής, να τρέξεις το Google Maps, μέχρι και να παίζεις παιχνίδια σε αυτήν, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις τη συσκευή για να αποκτήσεις πρόσβαση στην μεγάλη εσωτερική οθόνη.

Ακόμη περισσότερο, υποστηρίζει συγκεκριμένα gestures για να κάνει τον χειρισμό πιο άνετο. Στο βίντεο που υπάρχει στη σελίδα του Play Store μπορείς να δεις τον τρόπο λειτουργίας του CoverScreen OS. Στο βίντεο βλέπουμε τον χρήστη να κάνει διάφορες δουλειές απ' ευθείας, χωρίς να ανοίξει τη συσκευή ούτε μία στιγμή, όπως το να κάνει Google Search, να ανοίξει ιστοσελίδες, να παίξει παιχνίδι, να δει ειδοποιήσεις, να στείλει μήνυμα, ενώ είναι ολοφάνερη και η μέθοδος χειρισμού, με swipe-up για το μενού εικονιδίων, swipe-down για το μενού με τις βασικές λειτουργίες και τα settings, swipe-right για τα notifications, ενώ η μετάβαση από widget σε widget γίνεται με δεξί και αριστερό swipe, ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς.

Δες το βίντεο και επιστρέφουμε.

Video Duration
2:11

Για να λειτουργήσει το CoverScreen OS, θα πρέπει να έχεις σετάρει το Bixby, έτσι ώστε να μπορείς να ξεκλειδώνεις το Flip3 με το δακτυλικό αποτύπωμα, και για να ανοίγει apps στη μικρή οθόνη. Επίσης θα πρέπει το πλαϊνό πλήκτρο να είναι ρυθμισμένο για να ανοίγει το Bixby σε παρατεταμένο πάτημα. Η διαδικασία δεν είναι πολύπλοκη και μάλλον θα έχεις ήδη τις απαραίτητες ρυθμίσεις ενεργές. Αυτά είναι απαραίτητα έτσι ώστε το CoverScreen OS να μπορεί να έχει την απαραίτητη λειτουργικότητα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως το app βρίσκεται ακόμη σε μορφή beta, επομένως δεν είναι βελτιστοποιημένο και ίσως έχει ακόμη κάποια bugs. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να διορθωθούν, αν και οι βασικές λειτουργίες είναι στη θέση τους.

Τελικά, αυτό είναι ένα app το οποίο κάνει το Flip3 ακόμη πιο χρήσιμο και εκτοξεύει τη λειτουργικότητά του. Αντί για widgets φτιαγμένα ειδικά για τη μικρή οθόνη, τώρα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και στη μικρή οθόνη ό,τι θα μπορούσες να κάνεις και στη μεγάλη!

Το Galaxy Z Flip3 είναι ένα άκρως πρωτοποριακό smartphone, το οποίο συνδυάζει το μικρό μέγεθος με μια μεγάλη οθόνη αλλά και επεξεργαστική ισχύ πρωτόγνωρη για συσκευές τέτοιου μεγέθους και όχι μόνο. Μάλιστα, το γεγονός πως διπλώνει, προστατεύει την κύρια οθόνη του από "ατυχήματα" σε τσέπες και τσάντες! Ψήθηκες; Βρες το Flip3 σε όλα τα χρώματα στο public.gr και κάν' το δικό σου!