PhotoScan by Google: Οι παλιές φωτογραφίες γίνονται ψηφιακές!

Περίληψη: Μην αφήσεις καμία εκτυπωμένη φωτογραφία να ξεθωριάσει με τα χρόνια! Μετάτρεψε όλες σου τις παλιές λήψεις σε ψηφιακές, με το PhotoScan της Google!

Μπορεί το φιλμ να αποτελεί... μακρινή ανάμνηση για τους περισσότερους από εμάς, αλλά οι εκατοντάδες εκτυπωμένες φωτογραφίες και τα αρνητικά τους ζουν ακόμα σε κάποιο άλμπουμ στο σπίτι. Από τότε που τα smartphone και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκθρόνισαν το φιλμ, όμως, οι φωτογραφίες μας ζουν στο PC, στο κινητό, σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στο cloud. Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσες να συμπεριλάβεις στην ψηφιακή συλλογή σου και τις παλιές φωτογραφίες; Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να το κάνεις, η εφαρμογή PhotoScan της Google.

Η σκέψη της Google είναι πολύ απλή: θα βγάλεις φωτογραφίες τις παλιές σου φωτογραφίες. Αυτό, όμως, μπορείς να το κάνεις και με την κάμερα του smartphone σου. Βέβαια, αν έχεις προσπαθήσει να κάνεις κάτι παρόμοιο με το κινητό σου, θα έχεις διαπιστώσει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι και πάρα πολύ ικανοποιητικό. Άρα ποιος ο λόγος να δοκιμάσεις το app της Google;

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο που δουλεύει το PhotoScan. Για κάθε εκτυπωμένη φωτογραφία που θα βάλεις μπροστά του, η εφαρμογή θα σου ζητήσει να τραβήξεις τέσσερις διαφορετικές φωτογραφίες. Καθεμία τραβηγμένη και από διαφορετικό σημείο και όλες με φλας, για να διατηρείται όσο περισσότερη λεπτομέρεια γίνεται. Η καινοτομία έρχεται στο επόμενο βήμα, όπου η εφαρμογή συνδυάζει τις 4 φωτογραφίες σε μία και αφαιρεί τη γυαλάδα που δημιουργεί το φλας - έτσι έχεις και φωτεινή και καθαρή τελική εικόνα!

Το PhotoScan διατίθεται τόσο για Android όσο και για iOS και είναι δωρεάν. Η εφαρμογή συνδέεται με τον Google λογαριασμό σου και μπορείς έτσι να κάνεις backup των λήψεών σου αυτόματα στο Google Photos, το cloud της Google το οποίο προσφέρει απεριόριστο δωρεάν χώρο αποθήκευσης για ανέβασμα φωτογραφιών. Έτσι, με το κατέβασμα μίας μόνο εφαρμογής έχεις «καθαρίσει» και από το θέμα ψηφιοποίησης του αρχείου σου και από το θέμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η μόνη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε, πριν ξεκινήσεις το σκανάρισμα, είναι να οπλιστείς με υπομονή. Αν θέλεις να μετατρέψεις χιλιάδες φωτογραφίες, τότε θα σου πάρει αρκετή ώρα για να τα καταφέρεις. Όσο χρόνο κι αν χρειαστεί, όμως, το να κρατήσεις τις φωτογραφίες σου για πάντα «ζωντανές» είναι κάτι που αξίζει τον κόπο και άρα και την επένδυση χρόνου.

Βρες το PhotoScan σε Google Play Store και Apple App Store αντίστοιχα και ξεκίνα να μετατρέπεις τις παλιές σου φωτογραφίες σε ψηφιακές, σήμερα κιόλας!