Πώς θα κάνεις post στο Instagram από τον υπολογιστή σου

Περίληψη: Το ήξερες ότι μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες στο Instagram από το PC; Η λειτουργία προστέθηκε πρόσφατα και σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα την αξιοποιήσεις.

Εδώ και λίγο καιρό το Instagram πρόσθεσε -επιτέλους!- τη δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών μέσω desktop. Αυτή ήταν μία λειτουργία που οι χρήστες ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια και τώρα είναι πλέον διαθέσιμη. Αφού η αλλαγή που περίμεναν πολλοί έγινε, ας δούμε τι πρέπει να κάνεις για να ανεβάσεις κι εσύ post στο Instagram από τον υπολογιστή σου.

Η διαδικασία είναι πρακτικά ίδια με αυτή σε smartphones, απλώς δεν βρίσκονται όλα τα πλήκτρα στο ίδιο σημείο με το mobile app. Για να ξεκινήσεις θα πρέπει να ανοίξεις τον browser της επιλογής σου, να πας στη διεύθυνση instagram.com και να κάνεις είσοδο με τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Σε αυτό το σημείο βρίσκεσαι στην αρχική σελίδα του Instagram και έχεις πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του.

Για να ανεβάσεις τη φωτογραφία που θες θα πρέπει να εντοπίσεις το πλήκτρο “+”. Αυτό βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία, μαζί με τα υπόλοιπα εικονίδια της σελίδας, όπως messaging, προφίλ κ.α. Πατώντας το “+” θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα μπορείς να περιηγηθείς στους φακέλους του υπολογιστή για να επιλέξεις την φωτογραφία που θα ανεβάσεις. Μόλις την επιλέξεις, θα μπορείς να κάνεις προσαρμογές σε αυτή ή να χρησιμοποιήσεις φίλτρα, όπως δηλαδή γίνεται και στο smartphone app. Το τελευταίο βήμα είναι ο εμπλουτισμός του post. Αφού επεξεργαστείς τη φωτογραφία και την κάνεις να μοιάζει ακριβώς όπως θες, πρόσθεσε μία λεζάντα και κάνε tag την τοποθεσία που την τράβηξες.

Αν τελείωσες με όλες τις ρυθμίσεις, τότε δεν έχεις παρά να πατήσεις το πλήκτρο Share. Αυτό ήταν! Μόλις ανέβασες ένα post στο Instagram από τον υπολογιστή και όχι από το smartphone σου! Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.