Mini Guide: Πώς θα κρύψεις τις φωτογραφίες σου στο Google Photos

Περίληψη: Έχεις φωτογραφίες που δεν θες να εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του Google Photos; Χρησιμοποίησε τη νέα δυνατότητα κλειδώματος φακέλων.

Ένα νέο feature έρχεται στο Google Photos και θα σε βοηθήσει να κρύψεις τις φωτογραφίες σου εντός της εφαρμογής. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι οι κλειδωμένοι φάκελοι. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις φωτογραφίες στις οποίες η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μετά από την εισαγωγή κωδικού.

Βάζοντας φωτογραφίες σε locked folder αυτές δεν εμφανίζονται στην κεντρική ροή εικόνων σου, ούτε στις αναμνήσεις. Για να ανοίξεις τον κλειδωμένο σου φάκελο θα χρειαστεί να εισάγεις τον κωδικό ξεκλειδώματος του κινητού (PIN, μοτίβο κ.λπ.) ή να γίνει βιομετρική αναγνώριση του χρήστη (π.χ. δακτυλικό αποτύπωμα).

Για να δημιουργήσεις έναν κλειδωμένο φάκελο στο Google Photos πρέπει να ανοίξεις την εφαρμογή, να επιλέξεις Library > Utilities > Locked Folder και να πατήσεις στην επιλογή Set up Locked Folder. Έπειτα θα σου ζητηθεί να βάλεις τον κωδικό κλειδώματος της συσκευής ή το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Αν δεν χρησιμοποιείς κανένα είδος κωδικού, θα πρέπει να δημιουργήσεις.

Αφού δημιουργήσεις τον κλειδωμένο φάκελο μπορείς μετά να μεταφέρεις σε αυτόν τις φωτογραφίες που θέλεις να κρύψεις. Για να μεταφέρεις τις φωτογραφίες πρέπει πρώτα να τις επιλέξεις. Έπειτα θα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο επιλογών επάνω δεξιά, να κάνεις tap στο “Move to Locked Folder” και έπειτα να πατήσεις την επιλογή “Move”. Τώρα μπορείς να δανείσεις το smartphone σου σε όποιον θες για να δει τις φωτογραφίες σου, χωρίς να φοβάσαι μήπως πέσει επάνω σε κάτι που δεν θα ήθελες να δει. Να θυμάσαι όμως πως αν οι φωτογραφίες που μετέφερες στον κλειδωμένο φάκελο ήταν και στο cloud, θα διαγραφούν από εκεί.

Αυτή τη στιγμή το Locked Folders είναι διαθέσιμο μόνο στα Google Pixel smartphones. Η Google, όμως, έχει επιβεβαιώσει πως οι κρυμμένοι φάκελοι θα έρθουν σύντομα στην εφαρμογή Google Photos για όλα τα Android smartphones. Όσον αφορά τα iPhone, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το Locked Folders θα προστεθεί και στην iOS έκδοση του Google Photos.