Instagram lover; Δες 4+1 απλούστατα safety tips!

Περίληψη: Όλοι (ή οι περισσότεροι από εμάς) έχουμε μεγάλη αδυναμία στο Instagram. Πάμε να δούμε μερικές απλές συμβουλές, για να προστατεύσεις το account σου!

Όλοι το ξέρουμε, όλοι το αγαπάμε: Το Instagram είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως και βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις top εφαρμογές τόσο για Android όσο και για iOS. Όμως, πέρα από ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο δικτύωσης, μπορεί συχνά να σου προκαλεί... ανησυχία σχετικά με την ιδιωτικότητά σου. Μην ανησυχείς, we got your back! Πάμε να δούμε μερικά απλά tips, για να αξιοποιήσεις τους τρόπους προστασίας που ήδη σου προσφέρει η πλατφόρμα!

Αρχίζουμε με ιδιωτικό λογαριασμό

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), είναι να ορίσεις τον λογαριασμό σου ως ιδιωτικό. Πώς; Άνοιξε την εφαρμογή και ακολούθησε το παρακάτω path: Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Απόρρητο λογαριασμού και ενεργοποίησε την επιλογή «Ιδιωτικός λογαριασμός». Από εδώ και πέρα όποιος συναντά το προφίλ σου θα βλέπει το όνομα που έχεις επιλέξει, το username σου και τη μικρογραφία της profile picture σου - μόνο αυτά. Για να μπορέσει να δει τις φωτογραφίες, τα stories και τα highlights σου θα πρέπει να προηγηθεί αποδοχή από εσένα.

«Κλείδωσε» τα stories σου!

Αφού προστάτεψες τον λογαριασμό σου από τρίτους, πάμε τώρα να δούμε πώς θα περιορίσεις το περιεχόμενό σου από άτομα που ήδη σε ακολουθούν, χωρίς να χρειαστεί να τους αφαιρέσεις από τη λίστα των followers. Οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο προφίλ σου είναι ορατές σε όλους τους followers σου αλλά η ορατότητα των stories μπορεί να περιοριστεί. Πώς; Αν πας: Ρυθμίσεις >  Απόρρητο > Ιστορία μπορείς να μπλοκάρεις συγκεκριμένους λογαριασμούς από τα stories σου ή να δημιουργήσεις ένα μικρότερο υποσύνολο «στενών φίλων», για να μοιράζεσαι μαζί τους τις στιγμές που εσύ θες! 

Μπλόκαρε τα tags!

Όπως και με τον λογαριασμό σου, έτσι και με τις ετικέτες (tags) του προφίλ σου σε φωτογραφίες άλλων, εσύ πρέπει να έχεις τον τελευταίο λόγο για τις φωτογραφίες στις οποίες θα εμφανίζεσαι. Μέσα από τις ρυθμίσεις του Instagram, στην ενότητα Απόρρητο > Ετικέτες, ενεργοποίησε την επιλογή για «Μη αυτόματη έγκριση ετικετών». Τώρα κάθε tag δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στο προφίλ σου, θα πρέπει πρώτα εσύ να το αποδεχτείς για να εμφανιστεί! 

Όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, οι σημαντικότερες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του Instagram βρίσκονται στην ενότητα «Απόρρητο». Υπάρχουν, όμως, μερικές ακόμα επιλογές για να αυξήσεις την ιδιωτικότητά σου.

Το πρώτο -και κάπως άμεσα- είναι το μπλοκάρισμα λογαριασμών. Μπορεί, για παράδειγμα, να μη θες να εμφανίζεσαι στις αναζητήσεις κάποιου, ακόμα κι αν έχεις «κλειστό» προφίλ. Για να κάνεις block, λοιπόν, ένα account, πηγαίνεις στη σελίδα του λογαριασμού, πατάς το πλήκτρο με τις τρεις τελείες επάνω δεξιά και στο pop up που θα σου εμφανιστεί επιλέγεις το «μπλοκάρισμα».

Η τελευταία μας πρόταση αφορά τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, διαφημίσεις, δηλαδή, που φτάνουν σε εσένα βάσει της δραστηριότητάς σου online. Για να απενεργοποιήσεις τη στόχευση αυτή πρέπει να πας στο Facebook App. Ναι, το Instagram ανήκει στο Facebook, οπότε όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν τις διαφημίσεις βρίσκονται εκεί. Άνοιξε το Facebook App, πήγαινε εδώ: Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Διαφημιστικές προτιμήσεις > Ρυθμίσεις διαφημίσεων και απενεργοποίησε τις τρεις επιλογές που θα βρεις εκεί.

Τώρα ο λογαριασμός σου στο Instagram είναι πιο ιδιωτικός από ποτέ! Για πολλά ακόμα social media tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!