HP Omen X 2S: Το πρώτο gaming laptop με δύο οθόνες

Περίληψη: Σε έναν desktop υπολογιστή, ένα σύστημα με περισσότερες από μία οθόνες, ε, σίγουρα δεν είναι...

Σε έναν desktop υπολογιστή, ένα σύστημα με περισσότερες από μία οθόνες, ε, σίγουρα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο! Σε laptop, όμως, δεν το συναντάμε κάθε μέρα...

Το μόνο laptop με δεύτερη οθόνη που είχαμε δει μέχρι τώρα ήταν το Asus Zenbook Pro, που μετατρέπει το trackpad σε δεύτερη οθόνη. Η HP είχε μια παρόμοια ιδέα για το HP Omen X 2S, αλλά η δικιά της υλοποίηση έχει σκοπό να σε κάνει καλύτερο gamer!

Για να σε βοηθήσει να ανεβάσεις την gaming εμπειρία σου, η HP τοποθέτησε μια δεύτερη οθόνη, μικρότερων διαστάσεων, επάνω από το πληκτρολόγιο του ολοκαίνουργιου Omen. Σαν αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο και το trackpad τοποθετήθηκαν χαμηλότερα στο σώμα του laptop. Η δεύτερη οθόνη του HP Omen Χ 2S είναι μεγέθους 6 ιντσών και ανάλυσης 1080p.

Στη μικρότερη οθόνη μπορείς να έχεις ανοιχτές εφαρμογές όπως το Twitch ή το Discord, και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους χωρίς να βγεις από το παιχνίδι. Επιπλέον, μπορείς να έχεις τον έλεγχο του συστήματος και να παρακολουθείς την θερμοκρασία και την απόδοση του υπολογιστή.

Ακόμα μπορείς να κάνεις screen mirroring ένα κομμάτι της κύριας οθόνης. Με αυτή τη λειτουργία θα κάνεις zoom σε όποιο σημείο θέλεις και θα έχεις αυξημένη ακρίβεια στα παιχνίδια σου, ιδιαίτερα σε shooter τίτλους όπως το Fortnite.

Η δεύτερη οθόνη, όμως, χαραμίζεται αν το υπόλοιπο σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών. Γι’ αυτό η HP φρόντισε το Omen X 2S να εξοπλίζεται με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά: Για τηνκύρια οθόνη θα υπάρχει η επιλογή τριών διαφορετικών panel. Η πρώτη επιλογή είναι μία οθόνη ανάλυσης 1080p με ρυθμό ανανέωσης 144Hz. Αν θέλεις εξαιρετική ποιότητα εικόνας -όχι μόνο για gaming αλλά και για άλλες εργασίες- υπάρχει η επιλογή ενός 4K panel στα 60Hz. Τέλος, για τους πιο σκληροπυρηνικούς gamer, υπάρχει η επιλογή ενός 1080p panel με ανανέωση 240Hz! Όλα τα μοντέλα HP Omen X 2S έχουν μέγεθος 15,6’’.

Στο εσωτερικό του νέου Omen βρίσκεται ο κορυφαίος επεξεργαστής της Intel, i9-9880H, με 8 πυρήνες, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4,8GHz! Για την κάρτα γραφικών θα υπάρχει η επιλογή μεταξύ των Nvidia 2070 και Nvidia 2080. Και οι δύο κάρτες προσφέρουν 8GB VRAM και δυνατότητες ray tracing σε πραγματικό χρόνο. Η μνήμη RAM του Omen X 2S είναι DDR4 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 64GB. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1TB χωρητικότητα χρησιμοποιώντας NVMe δίσκους.

Ακόμα και χωρίς τη δεύτερη οθόνη, με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά, το HP Omen X 2S είναι ένα κορυφαίο gaming laptop. Η ύπαρξη όμως της δεύτερης οθόνης το κάνει να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο και μπορεί να κάνει το gaming σου ακόμα καλύτερο...