Huawei Mate 20 Pro: Έφτασε και μας έχει ενθουσιάσει!

Περίληψη: Οι λάτρεις της τεχνολογίας τις τελευταίες ημέρες είχαν στραμμένη την προσοχή τους προς… Λονδίνο μεριά,...

Οι λάτρεις της τεχνολογίας τις τελευταίες ημέρες είχαν στραμμένη την προσοχή τους προς… Λονδίνο μεριά, εκεί όπου η Huawei παρουσίασε σε ένα εντυπωσιακό event το Mate 20 Pro και φυσικά το Public Blog έδωσε το «παρών»! Τι το ιδιαίτερο έχει όμως το εν λόγω smartphone και γιατί μας έκανε να παραμιλάμε;

Ό,τι καλύτερο έχουμε δει

Το Mate 20 Pro αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της Huawei. Σε τρία εκπληκτικά χρώματα (Midnight Blue, Black και Twilight), υιοθετεί εκλεπτυσμένο σχεδιασμό με πανέμορφες γραμμές και στιβαρότητα στην κατασκευή. Αντέχει στη σκόνη και το νερό, καθώς φέρει πιστοποίηση IP68 ενώ διαθέτει οθόνη 6,39 ιντσών, ανάλυσης 3120 x 1440 και τεχνολογίας OLED, ικανή να προσφέρει ζωντανά χρώματα, μεγάλη φωτεινότητα και ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση.Στα ενδότερά του δε, συναντάμε 6 GB RAM που θα κάνουν το multitasking παιχνίδι και το κορυφαίο τσιπ Kirin 980 με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή και τη διπλή μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (dual NPU) –η τελευταία ενισχύει εντυπωσιακά την απόδοση της συσκευής κατά την εκτέλεση εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Γενικότερα πάντως, το Mate 20 Pro βρίσκει τον τρόπο να προσφέρει υψηλότερη ταχύτητα σε συνδυασμό με την αρτιότερη ενεργειακή αποδοτικότητα. Σε αυτό το τελευταίο συμβάλλει τα μέγιστα η μπαταρία-τέρας των 4200 mAh, που προσφέρει στη συσκευή της Huawei εντυπωσιακή αυτονομία. Χάρη δε στη λειτουργία ταχείας φόρτισης Super Charging 40 W, μπορεί να φτάσει από το 0% στο 70% σε μόλις μισή ώρα, δίνοντας τέλος στον εφιάλτη της πολύωρης φόρτισης!  Από πλευράς ασφάλειας δε, το Mate 20 Pro έρχεται με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος επάνω στην οθόνη του καθώς επίσης και λειτουργία σάρωσης προσώπου για εύκολο και άμεσο ξεκλείδωμα. Το Mate 20 Pro «φοράει» Android 9.0 Pie, το οποίο μάλιστα πλαισιώνεται από το περιβάλλον χρήστη της Huawei, Emotion UI 9.

Δείτε εδώ το πρώτο review του Mate 20 Pro live από Λονδίνο, από τον Τίμο Κουρεμένο!

Τρεις κάμερες για τέλειες λήψεις!

Κοιτώντας την πίσω όψη της συσκευής, το μάτι σου δεν γίνεται να μην πέσει στις τρεις κάμερές της –φέρουν την υπογραφή της Leica- και την τετράγωνη διάταξή τους σε συνδυασμό με το φλας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό αισθητήρων 40 MP + 20 MP + 8 MP, καθένας εκ των οποίων είναι επιφορτισμένος και με διαφορετικό ρόλο. Ο πρώτος με διάφραγμα f/1,8, συνδυάζει τις πληροφορίες από τέσσερα pixels σε ένα επιτυγχάνοντας μοναδική λεπτομέρεια. Η δεύτερη κάμερα έρχεται με έγχρωμο αισθητήρα (σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τον ασπρόμαυρο του P20 Pro) διαφράγματος f/2,4 και διαθέτει τηλεφακό, ενώ η τρίτη διαθέτει υπερευρυγώνιο φακό.

Το οπτικό ζουμ των τριών καμερών του P20 Pro φτάνει στα επίπεδα του 3x ενώ με το υβριδικό AIS ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά, στο 5x, για να σου χαρίσει έτσι λήψεις μοναδικής λεπτομέρειας και εντυπωσιακής φωτεινότητας, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές. Το φως που περνά δε σε κάθε λήψη είναι υπεραρκετό για να αποτυπώσει με πλήρη ακρίβεια την κάθε στιγμή, ακριβώς όπως τη συλλάβει ο νους σου. Η κάμερα πρόσοψης του Mate 20 Pro είναι ανάλυσης 24 MP για άψογες selfies ενώ διαθέτει και την –απαραίτητη πλέον- λειτουργία ωραιοποίησης βάσει των αλγορίθμων της Huawei.

Και πότε κυκλοφορεί;

To Huawei Mate 20 Pro θα διατεθεί στην ελληνική αγορά στις αρχές Νοεμβρίου –και στα τρία χρώματα που ανακοινώθηκαν. Γιατί να χάνεις χρόνο λοιπόν; Το μέλλον είναι εδώ με το Mate 20 Pro! Βρείτε το διαθέσιμο για προπαραγγελία στο public.gr και σύντομα στο κοντινότερο κατάστημα Public!