Huawei Matebook E: ανανεώθηκε με επεξεργαστή Snapdragon 850!

Περίληψη: Στην κατηγορία των 2-in-1 laptop μπορεί να κυριαρχεί το Microsoft Surface, αλλά η Huawei έχει μπει...

Στην κατηγορία των 2-in-1 laptop μπορεί να κυριαρχεί το Microsoft Surface, αλλά η Huawei έχει μπει και αυτή δυνατά στην αγορά με τη σειρά Matebook.

Το Huawei Matebook E, που είναι η «δύο σε ένα» πρόταση της κινέζικης εταιρίας για το 2019, ανανεώθηκε με καινούργιο επεξεργαστή, ο οποίος δεν είναι της Intel!

Για να καταφέρει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, η Huawei εξόπλισε το Matebook E με τον επεξεργαστή Snapdragon 850! Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου chipset είναι πως μετατρέπει πολύ εύκολα ένα laptop σε always connected συσκευή, αφού ο επεξεργαστής της Qualcomm υποστηρίζει LTE δίκτυα.

Για τη σύνδεση σε 4G δίκτυα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κλασική nano SIM κάρτα, αλλά η Huawei έχει τοποθετήσει στο Matebook E 2019 και δυνατότητα eSIM. Η συνδεσιμότητα, όμως, δεν σταματά εκεί, αφού το νέο Matebook έχει NFC, 802.11ac Wi-Fi, και Bluetooth 4.1.

Το νέο υπερφορητό laptop της Huawei διαθέτει οθόνη 12’’ με ανάλυση 2160X1440 με αναλογία πλευρών 3:2. Το tablet έχει στην πίσω πλευρά kick-stand, για να μπορεί να στηριχθεί επάνω σε διάφορες επιφάνειες. Το πληκτρολόγιο είναι αποσπώμενο και στηρίζεται μαγνητικά στο Matebook E, ενώ στην άκρη του διαθέτει στήριξη για το Μ-Pen Stylus της συσκευής.

Το Huawei Matebook E 2019 με τον Snapdragon 850 θα γίνει διαθέσιμο με δύο διαρρυθμίσεις για RAM και αποθηκευτικό χώρο. Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 4 και 8GB RAM ενώ η χωρητικότητα θα είναι 128 ή 256GB.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός always connected PC είναι η μπαταρία. Ο επεξεργαστής, που είναι σχεδιασμένος για mobile συσκευές, έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση από τους Intel, που συνήθως βρίσκουμε σε τέτοιες συσκευές. Σαν αποτέλεσμα, το Huawei Matebook E 2019 θα μπορεί να αντέξει μακριά από την πρίζα για μέχρι και 20 ώρες! Και μπορεί ο επεξεργαστής να είναι mobile κατηγορίας, αλλά, τo νέο Matebook E 2019 θα τρέχει την πλήρη έκδοση των Windows 10.

Το κομμάτι των 2-in1 ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Huawei και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ένα τέτοιο laptop με Kirin επεξεργαστή, όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει με τα Huawei smartphone.