Huawei P Smart Z: Η πρώτη συσκευή της εταιρίας με pop-up selfie κάμερα

Περίληψη: Οι pop-up selfie κάμερες έχουν γίνει ένας από τους αγαπημένους τρόπους πολλών κατασκευαστών να «κρύψουν»...

Οι pop-up selfie κάμερες έχουν γίνει ένας από τους αγαπημένους τρόπους πολλών κατασκευαστών να «κρύψουν» την μπροστινή κάμερα και να μειώσουν τα περιθώρια της οθόνης. Ο νεότερος κατασκευαστής που υιοθετεί αυτή τη σχεδιαστική γραμμή είναι η Huawei που ανακοίνωσε το Huawei P Smart Z, το οποίο είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας με τέτοια κάμερα.

Αφού κατάφερε να εξαλείψει το notch, η Huawei τοποθέτησε στο P Smart Z μία οθόνη 6,59’’ η οποία καλύπτει σχεδόν όλη την μπροστινή όψη της συσκευής. Η ανάλυσή της είναι FullHD+ 2.340x1.080 και είναι τεχνολογίας LCD.

Η κάμερα που έχει τοποθετηθεί εντός του pop-up μηχανισμού είναι ανάλυσης 16MP και ανεβαίνει αυτόματα όταν τη χρειαστείς. Σύμφωνα με την Huawei ο μηχανισμός μπορεί να αντέξει μέχρι και 12,5 κιλά πίεσης ενώ έχει αντοχή τουλάχιστον 100.000 κύκλων χρήσης. Στην πίσω πλευρά του P Smart Z βρίσκουμε ακόμα μία κάμερα των 16MP η οποία όμως συνδυάζεται με μία δεύτερη κάμερα ανάλυσης 2MP.

Στα ενδότερα της συσκευής βρίσκουμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 710F ο οποίος συνεργάζεται με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς να λείπει η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD. Η μπαταρία, που αναλαμβάνει να κρατήσει το Huawei P Smart Z σε λειτουργία για όλη τη μέρα και ακόμα περισσότερο, έχει χωρητικότητα 4.000mAh.

Το Huawei P Smart Z θα κυκλοφορήσει με το λειτουργικό EMUI 9.0 το οποίο είναι βασισμένο στο Android 9.0 Pie και θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα, πράσινο, μπλε και μαύρο.