Huawei P30 Lite: Η έξυπνη επιλογή στη μεσαία κατηγορία

Περίληψη: Η σειρά «Lite» της Huawei έχει αγαπηθεί όσο λίγες στην ελληνική αγορά. Οι λόγοι προφανείς,...

Η σειρά «Lite» της Huawei έχει αγαπηθεί όσο λίγες στην ελληνική αγορά. Οι λόγοι προφανείς, οι Lite εκδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της Huawei προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone σε πολύ προσιτές τιμές. Η νεότερη συσκευή που ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι το Huawei P30 Lite που σύντομα θα γίνει διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά.

Ο μικρός αδερφός των Huawei P30 και P30 Pro κρατάει τον ίδιο βασικό σχεδιασμό και παρότι ανήκει σε άλλη τελείως κατηγορία, μπορεί άνετα να καλύψει ακόμα και τους πολύ απαιτητικούς χρήστες. Ο επεξεργαστής του νέου smartphone είναι ο νέος Kirin 710 που διαθέτει 8 πυρήνες, και θα συνεργάζεται με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.  

Παρότι η οθόνη μεγάλωσε σε σχέση με τον προκάτοχό του, το P30 Lite έχει κρατήσει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το P20 Lite, λόγω των ακόμα μικρότερων bezel. Η οθόνη, στο φετινό μοντέλο, έχει διαγώνιο 6,15’’ και η ανάλυσή της είναι FHD+. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι στο ίδιο σώμα, η μπαταρία είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέρσι και έχει χωρητικότητα 3.340mAh.

Μεγάλη αναβάθμιση γνώρισε και η κάμερα, που όπως και σε ακριβότερα μοντέλα, εξοπλίζεται με 3 αισθητήρες. Η βασική κάμερα διαθέτει ανάλυση 48MP με διάφραγμα f/1.8. Επιπλέον, υπάρχει υπερευρυγώνιος φακός 8MP αλλά και αισθητήρας απόστασης 2MP. Η selfie κάμερα πήρε κι αυτή την απαραίτητη αναβάθμιση και προσεφέρει πλέον φωτογραφίες με ανάλυση 24MP, διάφραγμα f/2.0 και υποστηρίζει portrait mode, όπως και η πίσω κάμερα.

Τα νέα Huawei P30 Lite θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην ελληνική αγορά και αν προπαραγγείλεις τη συσκευή σου τότε θα πάρεις δώρο το Huawei Band 3 Pro αξίας 79€, εντελώς δωρεάν! Μπορείς να αποκτήσεις το νέο Huawei P30 Lite σε λευκό και μαύρο χρώμα αλλά και στο πολύ ιδιαίτερο peacock blue!