Η κάμερα του Huawei P30 Pro «τα σπάει» στα κοντέρ του DxOMark

Περίληψη: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι, από την ανακοίνωση του κιόλας, ότι το Huawei P30 Pro θα έχει...

Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι, από την ανακοίνωση του κιόλας, ότι το Huawei P30 Pro θα έχει κορυφαία απόδοση φωτογραφίας. Τη σιγουριά αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει η έγκριτη ιστοσελίδα αξιολόγησης DxOMark, η οποία, αφού αξιολόγησε όλες τις δυνατότητες της νέας ναυαρχίδας του κινέζου κολοσσού, την κατέταξε στην κορυφή.

Αν είσαι συχνός επισκέπτης του DxOMark, πιθανόν να θυμάσαι ότι, μέχρι τώρα, την κορυφή κρατούσε το Huawei Mate 20 Pro. Το σύστημα του P30 Pro είναι παρόμοιο, αλλά έχει βελτιωθεί σημαντικά, γι’ αυτό και κατάφερε να ξεπεράσει τον προκάτοχό του.

Η συνολική βαθμολογία του P30 Pro είναι 112, αφήνοντας έτσι πίσω του για 3 πόντους τα Mate 20 Pro, P20 Pro και Galaxy S10+, τα οποία έχουν όλα συγκεντρώσει βαθμολογία 109.

Οι λόγοι της κυριαρχίας του P30 Pro είναι τρεις. Πρώτος, το απίστευτο zoom. Ο «periscope» αισθητήρας προσφέρει οπτικό ζουμ 5X. Επιπλέον, μέσω software, η Huawei μπορεί να προσφέρει ακόμα και 10X ζουμ, χωρίς απώλεια ποιότητας. Τις εντυπωσιακές ικανότητες στο zoom του P30 Pro συμπληρώνει η δυνατότητα να φτάσετε μέχρι και σε 50X μεγέθυνση, έχοντας κάποια απώλεια ποιότητας.

Δεύτερος λόγος της κυριαρχίας του P30 Pro είναι ο ToF αισθητήρας. Χάρη σε αυτόν, το P30 Pro, μπορεί να υπολογίσει καλύτερα τις αποστάσεις και να προσφέρει έτσι κορυφαία πορτραίτα, με εξαιρετικό bokeh effect.

Η τρίτη κατηγορία που χάρισε στο P30 Pro την κορυφή είναι αυτή της βραδινής φωτογραφίας. Ο βασικός αισθητήρας των 40MP συλλέγει πολύ παραπάνω φως σε σχέση με το Mate20 Pro - 40% παραπάνω για την ακρίβεια - και έτσι οι βραδινές λήψεις μετατρέπονται σχεδόν σε… λήψεις ημέρας!

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η επιμέρους βαθμολογία για την φωτογραφική μηχανή να φτάνει τους 119 βαθμούς. Το τελικό σκορ των 112 βαθμών διαμορφώνεται από τα σκορ του βίντεο και της selfie κάμερας.

Στο βίντεο η βαθμολογία του P30 Pro σκόραρε 97 βαθμούς, ισοφαρίζοντας το Mate 20 Pro. Η μπροστινή κάμερα των 32MP είναι η μόνη που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει του ανταγωνισμού. Με βαθμολογία 89 πόντων έμεινε πίσω από τα Samsung Galaxy S10+ και Samsung Galaxy Note 9, τα οποία έχουν αποσπάσει βαθμολογίες 96 και 92 αντίστοιχα.