Huawei P30 & P30 Pro: Η φωτογραφία σε άλλο επίπεδο!

Περίληψη: Η Huawei παρουσίασε πριν λίγη ώρα στο Παρίσι τα πολυαναμενόμενα P30 & P30 Pro και άλλαξε...

Η Huawei παρουσίασε πριν λίγη ώρα στο Παρίσι τα πολυαναμενόμενα P30 & P30 Pro και άλλαξε για ακόμα μια φορά τον τρόπο που φωτογραφίζουμε με το smartphone! Μέσα από μια μοναδική παρουσίαση, στο Paris Convenvtion Center, η εταιρεία φρόντισε να μας εκπλήξει τόσο με τον σχεδιασμό, όσο και με τις μοναδικές δυνατότητες των νέων ναυαρχίδων της. 

Οι συσκευές της νέας σειράς έρουν ατόφιο το DNA και το στυλ των προηγούμενων σειρών Huawei P (Platinum), που σημαίνει ότι η κάμερα τους συναγωνίζεται άνετα επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, με τον καινοτόμο SuperSpectrum αισθητήρα, τον εξαιρετικό φακό με το οπτικό SuperZoom, με μια νέα κάμερα Time of Flight (TOF) και, φυσικά, ακόμα καλύτερη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας οπτικά αλλά και με AI.

Πιο αναλυτικά, το Huawei P30 Pro διαθέτει σύστημα τετραπλής κάμερας Leica, το οποίο περιλαμβάνει την κύρια κάμερα 40 MP, μια υπερευρυγώνια κάμερα 20ΜP, μια κάμερα 8MP με τηλεφακό και μια Time-of-Flight (ToF) κάμερα - σε συνδυασμό με μια μπροστινή κάμερα 32 MP, που ανεβάζει τις selfies σε νέα επίπεδα!

Ο νέος φακός SuperZoom ξεκλειδώνει ένα... νέο επίπεδο φωτογραφιών με ζουμ, κρατώντας παράλληλα το smartphone λεπτό και κομψό. Ο περισκοπικός φακός υποστηρίζει μεγέθυνση υψηλής πιστότητας έως 5 φορές οπτικά, 10 φορές υβριδικά και 50 φορές ψηφιακά!

Ο πρώτος αισθητήρας, με ανάλυση 40MP, διάφραγμα F/1.6 αλλά και οπτικό σταθεροποιητή, εξασφαλίζει εξαιρετικές λήψεις - όχι μόνο σε φωτεινά περιβάλλοντα, αλλά και το βράδυ. Ειδικά στο συγκεκριμένο τομέα, το P30 Pro αφήνει στόματα ανοιχτά αφού «βλέπει στο σκοτάδι», κάτι που ακόμα και πολλές DSLR κάμερες δεν μπορούν να κάνουν. Άλλωστε, δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε για ISO που φτάνει το 409600...

Το βίντεο περνάει σε νέα εποχή! 

Με τη σειρά Huawei P30, εκτός από τις φωτογραφίες, η βιντεοσκόπηση περνάει σε νέα βάση: Ο αισθητήρας SuperSpectrum επιτρέπει την εκπληκτική λήψη βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε οι λήψεις τη νύχτα να αποτυπώνονται φωτεινά και με λεπτομέρεια. Tα συστήματα AIS και OIS υποστηρίζουν τη σταθεροποίηση για όλες τις ρυθμίσεις βίντεο παρέχοντας τέλεια και σταθερή λήψη. Ο φακός SuperZoom δίνει τη δυνατότητα για υπέροχα κοντινά πλάνα, ενώ το AI Video Editor επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν μουσική και ειδικά εφέ στα βίντεό τους μετατρέποντας τις συσκευές της σειράς σε... φορητά στούντιο παραγωγής!

Επίσης, χάρη στη λειτουργία Dual-View Video, η συσκευή μπορεί να αποτυπώνει δύο όψεις της ίδιας σκηνής χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πολλαπλές κάμερες. 

Στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, η εντυπωσιακή οθόνη των 6.47”, τεχνολογίας OLED, διαθέτει κυρτές πλευρές και εκπληκτικά χρώματα.

Τα περιθώρια είναι μικρότερα από κάθε άλλο μοντέλο της εταιρείας, με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη της συσκευής. Για τον λόγο αυτό η Huawei τοποθέτησε τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, ενώ τη θέση του ακουστικού αναλαμβάνει ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης, η οποία ενσωματώνει τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής διέγερσης.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Huawei P30 Pro διαθέτει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 980, 8GB μνήμης RAM και διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο 128GB, ο οποίος έχει δυνατότητες επέκτασης μέσω SD κάρτας.

Η αυτονομία του αποτελεί ένα ακόμα σημείο που ξεχωρίζει εξαιτίας της μπαταρίας των 4200mAh, η οποία χαρίζει απρόσκοπτη χρήση για έως 2 ημέρες. Μάλιστα με το γρήγορο φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, χρειαζόμαστε μόλις 30 λεπτά, για να φτάσουμε από το 0 στο 70% της συνολικής φόρτισης, ένας από τους γρηγορότερους χρόνους ανάμεσα σε όλα τα smartphone!

Huawei P30 & Huawei P30 Pro κυκλοφορούν στα καταστήματα Public στις 2 Απριλίου σε τρία μοντέρνα χρώματα, τα Aurora, Breathing Crystal και μαύρο. Όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία από σήμερα (26/3) και ως την 1η Απριλίου, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, θα λάβουν εντελώς δωρεάν το έξυπνο ρολόι της εταιρείας Watch GT!

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και τη φόρμα προπαραγγελίας στο public.gr!