Huawei P30 Pro: Smartphone φωτογραφία όπως ποτέ πριν!

Περίληψη: Το ολοκαίνουργιο Huawei P30 Pro είναι, αναμφίβολα, μια από τις πιο ολοκληρωμένες συσκευές που έχουμε...

Το ολοκαίνουργιο Huawei P30 Pro είναι, αναμφίβολα, μια από τις πιο ολοκληρωμένες συσκευές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τα χαρακτηριστικά του υπόσχονται εξαιρετική απόδοση σε όλους τους τομείς και η Huawei -για ακόμα μία φορά- πάει την mobile φωτογραφία ένα βήμα πιο μπροστά.

Εξοπλισμένο με τον Kirin 980, RAM που ξεκινάει από τα 6GB και αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον 256GB, το Huawei P30 Pro θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των specs. Και όταν η μπαταρία είναι 4200mAh, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος πως ό,τι και να κάνεις το P30 Pro θα είναι δίπλα σου όλη μέρα!

Επιπλέον, το P30 Pro εξοπλίζεται με νέας γενιάς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, ο οποίος είναι γρηγορότερος κατά 20% από το Huawei Mate 20 Pro. Η οθόνη, κάτω από την οποία στεγάζεται ο αισθητήρας, έχει διαγώνιο 6,47’’ και είναι τεχνολογίας OLED με ανάλυση FHD+. Το γυαλί είναι κυρτό στα πλάγια και τα bezel μικρότερα από ποτέ. Η μόνη εγκοπή είναι στην κορυφή, όπου έχει τοποθετηθεί η selfie κάμερα.

Για να μικρύνει τα bezel, η Huawei επέλεξε να μην τοποθετήσει κανονικό ακουστικό στη συσκευή, με το P30 Pro να διαθέτει μηχανισμό που δονεί την οθόνη για να παράγει ήχο. Λεπτομέρειες, όπως αυτή ή η λειτουργία αντίστροφης φόρτισης, που πρώτη η Huawei τοποθέτησε στο Huawei Mate 20 Pro, κάνουν το Huawei P30 Pro να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Εκεί όμως που η Huawei βάζει πραγματικά... δύσκολα στους αντιπάλους της είναι στον τομέα της κάμερας. Για ακόμα μία φορά η Huawei και η Leica κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τις φωτογραφικές δυνατότητες της τελευταίας τους δημιουργίας. Το Huawei P30 Pro διαθέτει τετραπλή κάμερα πλάτη του με ξεχωριστές δυνατότητες.

Το πρώτο κομμάτι του παζλ είναι ο αισθητήρας των 40MP. Αντί για μία κλασική διάταξη RGB (Red, Green, Blue) για κάθε πίξελ, το P30 Pro διαθέτει αισθητήρα RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Αντικαθιστώντας το κάθε πράσινο πίξελ με δύο κίτρινα το Huawei P30 Pro μπορεί να απορροφήσει έως και 40% περισσότερο φως, που οδηγεί σε καλύτερες, πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες σου με αυτό τον αισθητήρα θα έχουν ανάλυση 10MP, αφού το P30 συνθέτει την τελική εικόνα συνδυάζοντας 4 πίξελ σε ένα, για το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα ένα βήμα, δηλαδή, για να έχετε την σωστότερη τελική φωτογραφία.

Όλο το επιπλέον φως που συλλέγει ο βασικός αισθητήρας του P30 Pro έχει σαν αποτέλεσμα οι βραδινές λήψεις να είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Σε αυτό βοηθάει και το τεράστιο ISO της συσκευής, που φτάνει μέχρι και 409600, το διάφραγμα που είναι f/1.6 αλλά και ο η οπτική σταθεροποίηση (OIS). Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Huawei P30 Pro κάνει τη νύχτα... μέρα!

Η εντυπωσιακή κάμερα των 40MP όμως δεν είναι η μόνη που καινοτομεί. Νέα δεδομένα στο παιχνίδι φέρνει και ο telephoto φακός. Η «Periscope» κάμερα του Huawei P30 Pro διαθέτει ανάλυση 8MP με το φακό των 125mm να προσφέρει zoom 5X χωρίς απώλεια στην ποιότητα. Επιπλέον, με τον συνδυασμό όλων των καμερών, η Huawei υπόσχεται πως το Huawei P30 Pro μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μέχρι σε 10X zoom, επίσης χωρίς απώλεια. Αν όμως είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις λίγο την ποιότητα, τότε η μεγέθυνση μπορεί να φτάσει μέχρι και το εντυπωσιακό 50X!

Η κάμερα που συμπληρώνει το σύστημα του P30 Pro είναι αυτή των 20MP , που προσφέρει υπερ-ευρυγώνιες φωτογραφίες και «βλέπει» σχεδόν ότι και το ανθρώπινο μάτι.

Αν είσαι λίγο πιο παρατηρητικός, μπορεί να πρόσεξες επίσης ότι, στην πλάτη του Huawei P30 υπάρχει ακόμα ένας αισθητήρας. Αυτός είναι ο λεγόμενος ToF αισθητήρας, ο οποίος μετρά απόσταση. Η βασικότερη συνεισφορά του στην κάμερα του P30 Pro είναι να κάνει τα πορτραίτα σας ομορφότερα, με το bokeh εφέ να μοιάζει πιο φυσικό από ποτέ.

Κάμερα δεν έχει όμως μόνο η πίσω πλευρά. Η εγκοπή στην κορυφή της οθόνης του P30 Pro φιλοξενεί την selfie κάμερα των 32MP. Ο μπροστινός φακός διαθέτει διάφραγμα f/2.2 και προσφέρει και αυτός λειτουργίες πορτραίτου.

Όλα τα παραπάνω εγγυόνται ότι το Huawei P30 Pro θα σου προσφέρει την κορυφαία εμπειρία φωτογραφίας σε smartphone σήμερα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το DxOMark, το οποίο βαθμολόγησε την νέα ναυαρχίδα της Huawei με 112 πόντους, κατατάσσοντάς το έτσι στην κορυφή της σχετικής λίστας, εκθρονίζοντας τον μέχρι πρότινος βασιλιά, το Huawei Mate 20 Pro.

Αν θες και εσύ να κάνεις δικό σου το καλύτερο φωτογραφικό της αγοράς, τότε μπορείς πολύ εύκολα να το προπαραγγείλεις από τα Public.

Και σαν έξτρα μπόνους, θα κάνεις δικό σου και το Huawei Watch GT Active!