Huawei P30: Το... μικρό αδερφάκι είναι εξίσου εντυπωσιακό!

Περίληψη: Μπορεί ο σταρ της τελευταίας παρουσίασης της Huawei στο Παρίσι να ήταν χωρίς αμφιβολία το...

Μπορεί ο σταρ της τελευταίας παρουσίασης της Huawei στο Παρίσι να ήταν χωρίς αμφιβολία το P30 Pro και η τετραπλή του κάμερα, όμως η κινεζική εταιρεία εμπλουτίζει και φέτος τη σειρά P με ένα πολύ ικανό μοντέλο το οποίο έρχεται και σε ανταγωνιστική τιμή.

Ο λόγος για το P30, το οποίο αναμενόμενα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μεγάλο του αδερφάκι, αλλα και διαφορές. Αρχικά ο σχεδιασμός του παραμένει ίδιος, με τη Huawei να έχει επιλέξει να αυξήσει και στο μοντέλο αυτό τις διαστάσεις της OLED οθόνης από τις 5.8” στις 6.1 (Full HD+ ανάλυση).

Μην ανησυχείτε, όμως, για το μέγεθος της συσκευής, αφού τα περιθώρια είναι εξαιρετικά μικρά, με την οθόνη να κυριαρχεί στο εμπρόσθιο μέρος, και μια μικρή οπή σε σχήμα σταγόνας στο άνω μέρος να κρύβει την selfie κάμερα των 32MP. Επιπλέον η οθόνη κρύβει και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι τοποθετημένος κάτω από την οθόνη, με την αναγνώριση να γίνεται πολύ γρήγορα. Οι φίλοι της κλασσικής θύρας ακουστικών των 3.5 χιλιοστών, θα βρουν στο P30 την αγαπημένη τους θύρα - κάτι που δεν ισχύει στο μεγαλύτερο μοντέλο.

Ο σχεδιασμός στο πίσω μέρος διακρίνεται για τα πολύ όμορφα gradient χρώματα, ενώ εκεί βρίσκουμε και τριπλό σύστημα καμερών, πάντα σε συνεργασία με τη Leica. Στον τομέα της φωτογραφίας, το P30 έχει δύο σημαντικές απουσίες αφού η κάμερα με τον «περισκοπικό σχεδιασμό» καθώς και αυτή με την ονομασία ToF (Time-of-Flight) έχουν παρουσία μόνο στο Pro μοντέλο.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το P30 στερείται δυνατοτήτων στο συγκεκριμένο τομέα αφού η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 40MP καθώς και διάφραγμα f/1.8. Χρησιμοποιώντας το χρωματικό πρότυπο RYYB, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε smartphone, ο αισθητήρας επιτρέπει να περάσει περισσότερο φως κατά 40% από έναν τυπικό αισθητήρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ξεχωρίζει σε λήψεις με περιορισμένες συνθήκες φωτισμού.

Ο δεύτερος υπερευρυγώνιος φακός των 16MP δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο της συσκευής να «χωρέσει» πολύ περισσότερο περιεχόμενο στη φωτογραφία του σε σχέση με τους παραδοσιακούς φακούς ενώ υπάρχει και ένας τηλεφακός 8MP, ο οποίος επιτρέπει οπτικό zoom χωρίς απώλειες σε 3X αλλά και ψηφιακό zoom στα 30x, κάτι σίγουρα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από ένα smartphone.

Κατά τα άλλα, το Huawei P30 προστατεύεται από το νερό και τη σκόνη με βάση το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP53 που φέρει, ενώ στο εσωτερικό του κρύβει τον ικανότατο Kirin 980 chipset που κατασκευάζει η ίδια η Huawei, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 8GB μνήμη και επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB ανάλογα με την έκδοση.

Οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εδώ, αφού η μπαταρία του, αν και με χωρητικότητα 3650mAh, είναι ικανή να χαρίσει μια ολόκληρη ημέρα αυτονομίας σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, ακόμα και μετά από έντονη χρήση. Μάλιστα υποστηρίζεται και γρήγορη φόρτιση στα 22.5W χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτείτε ξεχωριστά κάποιο γρήγορο φορτιστή, αφού αυτός περιλαμβάνεται μέσα στη συσκευασία.

Το Huawei P30 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 2 Απριλίου με την περίοδο των προπαραγγελιών να είναι ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία μέχρι τα μεσάνυχτα της 1ης Απριλίου, θα πάρουν εντελώς δωρεάν όχι μόνο το Watch GT Active, το νέο έξυπνο ρολόι της Huawei, αλλά και εγγύηση οθόνης για 3 μήνες!