Huawei Y5: Ήρθε να κατακτήσει τη value for money κατηγορία!

Περίληψη: Σε μια κατηγορία που σπάνια βλέπουμε τις εταιρίες να πειραματίζονται, η Huawei αποφάσισε να διαφοροποιηθεί....

Σε μια κατηγορία που σπάνια βλέπουμε τις εταιρίες να πειραματίζονται, η Huawei αποφάσισε να διαφοροποιηθεί. Έτσι το Huawei Y5 2019 είναι μεν μια οικονομική συσκευή, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό όχι μόνο λόγω των αξιόπιστων τεχνικών του χαρακτηριστικών, αλλά και λόγω του εκκεντρικού σχεδιασμού του.

Το νέο smartphone της Huawei διαθέτει πίσω καπάκι με υφή που θυμίζει δέρμα, ενώ στη μπροστινή πλευρά η οθόνη διαθέτει μικρότερα bezel από ό,τι συνήθως. Σε αυτό βοήθησε και η τοποθέτηση της selfie κάμερας, η οποία βρίσκεται σε ένα μικρό notch στην κορυφή.

Στο κομμάτι των χαρακτηριστικών, το Huawei Y5 2019 έρχεται με πολύ γρήγορο τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,0GHz. Επιπλέον, το νέο budget smartphone διαθέτει 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών microSD. Μάλιστα η θύρα επέκτασης είναι ανεξάρτητη από τις θέσεις για SIM, άρα δεν χρειάζεται να χάσεις τη δυνατότητα για διπλή SIM, αν επιλέξεις να επεκτείνεις την εσωτερική μνήμη.

Η οθόνη του Y5 2019 διαθέτει HD ανάλυση 1520x720 και η διαγώνιός της είναι 5,71 ίντσες. Η κάμερα που βρίσκουμε στο notch της είναι ανάλυσης 5MP με διάφραγμα f/2.2. Η βασική κάμερα στην πίσω πλευρά είναι αρκετά καλύτερη σε επιδόσεις, αφού μπορεί να αποτυπώσει εικόνες στα 13MP με διάφραγμα f/1.8. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει μια πολύ ικανοποιητική για την κατηγορία μπαταρία, η οποία έχει χωρητικότητα 3.020mAh.

Το Huawei Y5 2019 κυκλοφορεί με EMUI 9.0, το οποίο βασίζεται στο Android 9.0 Pie.

Η συσκευή μπορεί να γίνει άμεσα δική σου, από το κοντινότερο κατάστημα Public ή μέσα από το public.gr - θα την βρεις διαθέσιμη σε μαύρο και καφέ χρώμα.