Κερδίστε την Άκρα Ταπείνωση της Ρέας Γαλανάκη!

Περίληψη: Η Ρέα Γαλανάκη είναι μία ξεχωριστή περίπτωση συγγραφέα.  Kαι αυτή είναι μία...

Η Ρέα Γαλανάκη είναι μία ξεχωριστή περίπτωση συγγραφέα. 

Kαι αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που μία τέτοια έκφραση δεν είναι απλά μία ακόμη φιλοφρόνηση, αλλά ο μόνος τρόπος για να πλησιάσουμε την αλήθεια. Γιατί η Ρέα Γαλανάκη, στα 35 χρόνια της συγγραφικής της πορείας, έχει καταφέρει να παράξει ένα έργο που μπορεί να μην είναι όσο μεγάλο θα περίμεναν κάποιοι, είναι όμως από τα πιο αξιόλογα. Με βραβεύσεις και διακρίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, η Ελληνίδα συγγραφέας αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Με αφορμή, λοιπόν, το νέο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Άκρα Ταπείνωση", η Ρέα Γαλανάκη μας μίλησε για την έμπνευση πίσω από τη νέα της δουλειά, για το πώς αποφάσισε να γράψει για τη σημερινή κρίση και μοιράστηκε μαζί μας τη δική της άποψη για μια από τις πιο "μαύρες" νύχτες στην ιστορία της Αθήνας.

"Η ιδέα γι’ αυτό το μυθιστόρημα ξεκίνησε όταν αντίκρισα τους καμένους κινηματογράφους Αττικόν, και Απόλλωνα στη Σταδίου. Ένιωσα τη βαθιά επιθυμία να μπω μέσα για να ξαναδώ μια ταινία, και σχεδόν είχα βρει ποια θα ήταν αυτή η ταινία. Προσπάθησα να γράψω ένα διήγημα, μετά προχώρησα σε ένα πολυπρόσωπο και σύνθετο μυθιστόρημα. Μετά από τρία χρόνια γραψίματος το βιβλίο βγήκε με τίτλο Η Άκρα Ταπείνωση (ο τίτλος είναι δανεισμένος από τη Βυζαντινή ζωγραφική).

Ήθελα να γράψω για την κρίση καθεαυτή, στο προσωπικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο, όχι να την χρησιμοποιήσω απλώς σαν ένα ντεκόρ. Εστιάστηκα σ’ εκείνη ακριβώς την εμβληματική και καταστροφική νύχτα, καθώς αισθανόμουν ότι είχε σχεδόν καταστραφεί η χώρα, ότι είχε αλλάξει η ζωή μας, ότι υπήρχαν απρόσμενες και δυσάρεστες ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή.  

Προσπάθησα, λοιπόν, να καταλάβω, όσο μπορούσα, τη σημερινή τραγωδία, τη σημερινή Αθήνα. Να καταλάβω επίσης τη διαφορά των αλλοτινών και των σημερινών εξεγέρσεων, καθώς η  κεντρική ματιά στο μυθιστόρημα ανήκει στους νικημένους της γενιάς του Πολυτεχνείου, σ’ αυτήν ανήκουν οι δυο ηρωίδες μου. Η δική τους ματιά επέτρεψε να φανερωθεί κοντά στο ορατό και το αόρατο, κοντά στο παρόν και το παρελθόν, όπως και κοντά στην αλόγιστη βία η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής."

Ρέα Γαλανάκη

GALANAKH_TAPEINOSI_5882-7Το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη, με τίτλο " Η Άκρα Ταπείνωση" κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Ακόμα καλύτερα, όμως, μπορείτε να διεκδικήσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα αντίτυπο δωρεάν, μέσα από το Public Blog! Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται παρακάτω και ίσως είστε εσείς ένας από τους 10 τυχερούς που θα το κερδίσουν!

 Η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

 Οι 10 νικητές θα ανακοινωθούν 15/5/2015 στις 12.00 και θα παραλάβουν το βιβλίο τους ταχυδρομικά.ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΔΩ